Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Centrum se přes noc mění v „džungli“. Amsterodam usměrní davy v uličce lásky

Autor: ČTK, pk - 
8. srpna 2018
08:54

Nizozemská metropole Amsterodam zavede nová opatření, která mají pomoci usměrňovat davy v uličkách jeho slavné čtvrti červených luceren. Budou mezi nimi například uzavírky ulic kvůli čištění nebo v případě přelidnění, napsala agentura AFP.

Radnice o těchto krocích rozhodla v úterý, když jeden z radních varoval, že se střed města v noci mění v „džungli“ a že policie nemá možnosti, jak zasáhnout proti kriminalitě a násilnostem.

„V ulicích se vrší odpadky. Některé ulice tak budou kvůli čištění uzavřeny pro veřejnost,“ oznámila radnice. Město rovněž zavede barevné značení hustoty davu v ulicích.

„Pokud bude červená, na místo vyrazí informátoři a některé ulice budou v případě nutnosti uzavřeny,“ dodala radnice. Informátory budou její zaměstnanci a jejich úkolem bude posílat turisty do méně frekventovaných zón.

Pořádkové síly rovněž dostanou mobilní platební terminály a budou moci na místě pokutovat neukázněné návštěvníky.

V Amsterodamu vjelo auto do lidí:

doktormediciny ( 8. srpna 2018 09:07 )

 Toto je perfektni...Informatori tueistu usmerni keš spravnym prostitutkam. Dle Remarka prochately v Parizi zdrav. prohlidkou.Jak mela vytok. dalso vysetreni a sup s ni na ulici... Jak je to asi vymysleno v tom Amsterodamu..../ Jsem uz po sezone/..

Zobrazit celou diskusi