Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

V kůlně na poušti hladovělo 11 dětí. Ani zkušený policista tohle nepamatuje

Autor: peb - 
6. srpna 2018
20:00

Celkem jedenáct dětí ve věku od jednoho do 15 let zachránila policie v americkém Novém Mexiku. Podvyživení chlapci a děvčata tu živořili v odlehlém domě, spíš kůlně, v tamní poušti. Drželi je tu dva ozbrojení muži. Policisté zasáhli ve chvíli, kdy obdrželi zprávu:„Jsme hladoví, potřebujeme jídlo a vodu.“

Na místě policie našla celkem 11 dětí a pět dospělých. Kromě ozbrojených mužů šlo o tři ženy, pravděpodobně matky hladovějících dětí. 

„Byla jim vidět žebra, měly hlad a byly vystrašené,“ řekl o dětech stanici ABC News šerif Jerry Hogrefe. Jsem u policie 30 let, ale nic podobného jsem ještě neviděl,“ dodal. V budově nebyla elektřina. Policisté na místě nenašli žádnou vodu, pouze několik brambor a krabici rýže.

Ženy šly po zadržení hned na svobodu  

Policisté o objektu věděli, ale čekali na schválení povolení k prohlídce. Podle jejich odhadů měli obyvatelé být ozbrojení muslimští extremisté. Jako pachatelé byli identifikováni Sirah Wahhaj a Lucan Morton, kteří byli vyzbrojeni útočnou puškou a čtyřmi pistolemi.

Dva ozbrojení muži byli zatčeni a obviněni z několika trestných činů. Ženy byly zadrženy, ale vzápětí propuštěny. Jedenáct dětí bylo přemístěno do péče sociálních pracovníků. Při celé akci nebyl nikdo zraněn.

centrum ( 6. srpna 2018 22:06 )

 Primitivové se nezapřou. A tohle nám sem dovážejí. Co Američan, to převážně nedovzdělanec. Jejich univerzity zřídkakdy dosahují úrovně našich středních. Ale učí je, že jsou nejlepší. Sebevědomí by mohli rozdávat. Potomci uzurpátorů, vrahů původního obyvatelstva. "Baví se američtí kongresmani: 'V té Evropě tu emigrantskou vlnu někak podcenili'. V rohu hlesne starý indián: 'My taky, ach, my taky.' " Dopadneme tu jako indiáni v Americe ...

Zobrazit celou diskusi