Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Trump píše o „velkém podvodu“. Navezl se do rozruchu kolem vlivu Rusů

Autor: ČTK - 
23. července 2018
10:49

Americký prezident Donald Trump v jednom ze svých posledních příspěvků na Twitteru v neděli večer opět kritizoval americkou debatu o zasahování Ruska do prezidentských voleb v roce 2016. V tweetu píše o „velkém podvodu“. Není však jasné, zda tím kritizuje jen možné zveličování ruského vměšování, které je v USA předmětem zvláštního vyšetřování, nebo zda zpochybňuje samotnou jeho existenci.

„Takže prezident Obama věděl o Rusku před volbami. Proč proti tomu něco nepodnikl? Proč neinformoval naši kampaň? Protože je to všechno velký podvod, proto. A on si myslel, že Nečestná Hillary zvítězí!!!“ napsal šéf Bílého domu s odkazem na svého předchůdce v Bílém domě Baracka Obamu a protikandidátku z prezidentských voleb Hillary Clintonovou.

Trump se už předminulý víkend na Twitteru podivil nad tím, že administrativa jeho demokratického předchůdce nic nepodnikla v případu hackerského útoku na počítače Demokratické strany před prezidentskými volbami v roce 2016. Reagoval tak na skutečnost, že USA na základě výsledků vyšetřování týmu zvláštního vyšetřovatele FBI Roberta Muellera z incidentu obvinily 12 příslušníků ruských tajných služeb.

Video  „Studená válka je věcí minulosti.“ Putin s Trumpem narovnávali vztahy mezi Ruskem a USA.  - Markéta Volfová, Lukáš Červený, reuters
Video se připravuje ...

Na následujícím summitu minulé pondělí v Helsinkách pak Trump po boku ruského prezidenta Vladimira Putina šokoval svou zemi bezprecedentním prohlášením, že nevidí důvod, proč by Rusko mělo být viníkem. Podle komentátorů se tak postavil na stranu Kremlu proti vlastním tajným službám.

Po návratu ale Trump řekl, že chtěl ve skutečnosti říci, že nevidí důvod, proč by být nemělo. Nejnovějším tweetem Trump do věci vnesl další nejasnost. Není totiž jasné, zda se jeho slova o „podvodu“ týkají samotného ruského vměšování, o němž jsou americké tajné služby přesvědčeny, nebo zda mu vadí pouze vyšetřování možných tajných dohod Trumpových spolupracovníků s ruskými agenty.

mpads ( 28. července 2018 14:58 )

Taurus70: a okolo se točí nečestné peníze. Kdo chce ovládat státní moc, musí ovládat státní tok peněz a dávat přisluhovačům. Za státní peníze není žádné riziko ztráty z investice. Žádná demokracie v USSA neexistuje. Demokratičtí Demokrati nejsou. Jsou to jen elity rozhádaných bohatých jen v názvu, tak jak republikáni. Média nejsou nestranná, proto musí existovat smšlený nepřítel(RUSKO), aby se nemuselo vysvětlovat domácí dění a zadlužování USA

Taurus70 ( 23. července 2018 11:16 )

 Protoze jsou to Demokrati jen podle nazvu,jinak typicti fasouni,oni vysledky voleb proste neuznaji,je to stejne jako u nas 😀

Zobrazit celou diskusi