Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Falešný prorok se pokoušel vzkřísit mrtvolu: Neuspěl a skončil v cele

Autor: jer, ČTK - 
22. července 2018
12:46

Etiopská policie byla přivolána ke kurióznímu případu. Muž se zdravotnickým vzděláním se vydával za proroka a před zraky obyvatel městečka na západě země se pokoušel vzkřísit mrtvolu. Nutno dodat, že neúspěšně. Na falešného proroka se poté vrhl dav, před kterým ho zachránila až policie. Muž následně putoval rovnou do vazby. S odkazem na sdělení policie a svědků o tom informoval zpravodajský server BBC.

Getajawkal Ajele se pokusil vzkřísit zesnulého Belaje Biftua tím, že si lehl na jeho tělo a opakoval „Belaji, vzbuď se“. Pokus byl neúspěšný a rozhněval rodinu nebožtíka, která se na Getajawkala vrhla. Muže zachránila až policie, která ho vzala do vazby. Incident byl natočen a objevil se na sociálních sítích.

Nedůstojné nakládání s mrtvými etiopský zákon zakazuje, a muže tak zřejmě trest nemine. Obyvatelé malého městečka v etiopském státě Oromija uvedli, že Getajawkal přišel za rodinou zesnulého a vyprávěl jim o Lazarovi, kterého podle Nového zákona Ježíš Kristus vzkřísil z mrtvých. Rodina poté souhlasila s vyhrabáním těla.

Několik jejích členů při nepovedeném pokusu o vzkříšení omdlelo, další se naštvali a začali Getajawkala bít. Krátce nato přijela policie, která muže zatkla.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

marlen52 ( 22. července 2018 13:25 )

já si pořád lámala hlavu čím že to můžou obohatit evropu už to vím

Zobrazit celou diskusi