Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Nouzové přistání letadla Ryanairu: Lidem bylo zle, 33 jich muselo do nemocnice

Autor: ČTK, nkov - 
14. července 2018
13:30

Páteční let společnosti Ryanair z Irska do Chorvatska se 189 cestujícími postihl pokles tlaku v kabině, stroj proto musel nouzově přistát v Německu. Německá policie dnes sdělila, že 33 lidí bylo převezeno do nemocnice, všichni mezitím byli propuštěni, napsala agentura DPA.

„Pasažéři si stěžovali na bolesti hlavy a uší a na nevolnost,“ sdělila policie. Aerolinky uvedly, že po vyskytnutí problému měli cestující k dispozici dýchací masky s kyslíkem a že letoun sestoupil na nižší letovou hladinu, stroj následně neplánovaně přistál v porýnském Hahnu.

Co přesně se na palubě stroje mířícího z Dublinu do Zadaru stalo, jasné není. Německá policie uvedla, že to musejí objasnit odborníci a že to nějakou dobu potrvá. Ryanair bez upřesnění hovoří o incidentu jako o poklesu tlaku v kabině během letu. O příčině se aerolinky nezmínily a v sobotu pro cestující vyslaly náhradní stroj.

Letadlo společnosti Ryanair muselo nouzově přistát v Německu kvůli poklesu tlaku (ilustrační foto) Letadlo společnosti Ryanair muselo nouzově přistát v Německu kvůli poklesu tlaku (ilustrační foto) | Stepan Bruner, E15

Zobrazit celou diskusi