Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Ukradl v obchodě dvě tyčinky. Po 40 letech ho dohnalo svědomí a zaplatil je

Autor: nkov - 
14. července 2018
18:55

Byla to klukovina, na kterou nemohl zapomenout ani ve zralém věku. Malý chlapec v roce 1975 ukradl z obchodu v britském Liverpoolu dvě čokoládové tyčinky. Jenže svědomí mu nedalo a po více než 40 letech svůj skutek napravil dopisem, do kterého vložil pětilibrovou bankovku, tedy asi 150 korun. Obchod s potravinami už tu ale nezastihl a peníze tak nakonec půjdou na charitu.

Manažeři nákupního centra Belle Vale řekli, že dopis „jim vrátil víru v lidskost“. Pisatel v listu píše: „Jako malý jsem z obchodu Woolworths ve vašem centru ukradl dvě čokoládové tyčinky. Omlouvám se, nevěděl jsem, že to není správné. Tady jsou peníze, které vám za ně dlužím.“

K dopisu byla přiložená pětilibrová bankovka jako kompenzace za ukradené tyčinky. Podle webu deníku Daily Mirror manažeři centra uvedli, že potraviny na místě už nejsou. Peníze proto půjdou na charitu. „V době rozporů je skvělé vidět dobrý skutek. Vrátila se nám víra v lidskost,“ popsal mluvčí centra.

„Obchodní centrum Belle Vale chce poděkovat odesilateli a uznává jeho omluvu. Jde o pozitivní zprávu, kterou je třeba sdílet,“ zmínil mluvčí.

Video  Policie hledá svědka loupeže.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

cocumysvole ( 14. července 2018 20:50 )

DEBIL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

maruch ( 14. července 2018 19:49 )

Tak co páni politici ,nehnulo se ve Vás taky svědomí a nechcete vrátit všechny bilióny co jste nakradli od 90-tých let ? Však Vy víte kteří. Vy kteří už prdíte do hlíny , nemusíte.

Zobrazit celou diskusi