Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Malajská mešita zakázala vstup turistům. Věřící pobouřil provokativní tanec

Autor: ČTK, pk - 
26. června 2018
12:34

Mešita ve městě Kota Kinabalu v malajsijské části ostrova Borneo zakázala vstup všem turistům. Rozhodnutí předcházelo video, které se objevilo na internetu a které ukazovalo dvě spoře oděné ženy, jak tančí na zdi před mešitou. Informoval o tom v úterý zpravodajský server BBC News.

Malajsijské úřady oznámily, že se obě turistky, které na videu tančí v krátkých šortkách a v topech odhalujících břicho, snaží identifikovat a najít. Podle vzhledu patrně pocházejí z východní Asie.

Na Facebooku už se video tančící dvojice na zdi před mešitou dočkalo zhruba 270 tisíc zhlédnutí. Podle oficiálního činitele ministerstva turistiky státu Sabah, kde Kota Kinabalu leží, je video důkazem „nedostatku respektu vůči věřícím“. Nejvyšší představitel mešity už v neděli oznámil, že veřejná doprava bude mít zakázáno vozit k mešitě turisty.

 

 

Nejde o první případ, kdy se cizinci ve státě Sabah chovali z hlediska místní kultury nevhodně. V roce 2015 jeden malajsijský činitel obvinil skupinu turistů, kteří se svlékli na vrcholku posvátné hory, že zavinili zemětřesení, jež zabilo 16 lidí.

Záběry z mešity v Německu. Děti oblečené v uniformách hrají islámské bojovníky:

Video  Záběry z mešity v Německu. Děti oblečené v uniformách hrají islámské bojovníky  - Youtube
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi