Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Francouzská policie zabránila teroristickému útoku. Cílem atentátníků byla swingers party!

Francouzská policie zabránila teroristickému útoku. Atentátníci chtěli útočit na swingers party! (ilustrační foto)
Francouzská policie zabránila teroristickému útoku. Atentátníci chtěli útočit na swingers party! (ilustrační foto)  (Autor: Reuters)
Autor: ČTK - 
15. června 2018
08:23

Francouzské zpravodajské služby zabránily v posledních několika týdnech spáchání dvou teroristických útoků. Cílem jednoho z nich měl být takzvaný swingers klub, kde se scházejí lidé, kteří si chtějí splnit své sexuální fantazie. Celkem ve vazbě skončili tři podezřelí. Tím se počet letos zmařených atentátů zvýšil nejméně na pět.

"Třináctého května bylo nalezeno u muže improvizované výbušné zařízení a ten se přiznal, že ho chtěl použít při útoku na swingers klub," řekl o jednom ze zadržených nejmenovaný zdroj z řad vyšetřovatelů. Podezřelý muž, který se narodil v roce 1980 ve Francii, byl podle něj "radikalizovaný".

Policie jej zadržela v Châteauroux ve střední Francii. Dnes francouzská média s odvoláním na vyšetřovatele informovala také o dalším zmařeném atentátu. V sobotu podle nich policie zadržela jiné dva muže ve věku 21 a 22 let, kteří rovněž chtěli spáchat teroristický útok.

Cílem činu inspirovaného teroristickou organizací Islámský stát (IS) měli být homosexuálové. Ani jeden z těchto dvou zadržených přitom nebyl úřadům znám, nezapojil se do bojů v Sýrii či Iráku a neradikalizoval se ani ve vězení, jako mnoho jiných islamistů. Francie se v posledních letech potýká s teroristickými útoky islámských radikálů.

Od počátku roku 2015 při nich na francouzském území zahynulo 246 lidí. Letošní dva útoky - březnový v Carcassonne a Trébes a květnový v Paříži - si vyžádaly celkem pět obětí. Zatím nejhorší teroristický útok posledních let si v listopadu 2015 vyžádal v Paříži 130 obětí. Podle agentury AFP se od počátku roku podařilo zpravodajským službám změřit pět útoků. Premiér Édouard Philippe v březnu řekl, že od ledna 2015 zpravodajci zhatili 51 atentátů.

VIDEO: Muž na předměstí Toulouse najel do lidí

gabreta ( 15. června 2018 12:08 )

To mohla bejt "bomba" swingers party! Strejcům by se potavil i bez Viagry a poldové jim jí překazí!!

santikxauz ( 15. června 2018 09:31 )

Možná to byli vědci pyrotechnici,kteří chtěli jen vyzkoušet účinnost nové zbraně.

Zobrazit celou diskusi