V sobotu ve čtyři ráno procházela sedmičlenná skupina mladíků po Masarykově ulici, najednou ale změnila směr a zamířila k muži (20) a k trojici jeho známých. Stačilo pár slov a dva z mladíků začali útočit.

„Muže kopali, a když se snažil odběhnout, dostihli ho a znovu na něj nevybíravě zaútočili. Napadání neustalo ani poté, co upadl na zem. Ve schoulené poloze dál čelil kopancům a vytrvalým úderům pěstí,“ popsal útok mluvčí brněnské policie Jakub Ghanem. Někteří kamarádi útočníků se snažili útokům zabránit.

„Kopnutí se přesto nevyhnula ani žena (30),“ upřesnil Ghanem. To už ale na cestě byli strážníci, které na útok upozornil jejich kolega u bezpečnostních kamer. Čtyři minuty od začátku útoku už byla na místě první hlídka, další hlídky dorazily o dvě minuty později. Strážníci útočníky okamžitě zadrželi.

Napadený muž potřeboval lékařskou pomoc. „Záchranáři ho odvezli s poraněním hlavy do Fakultní nemocnice U svaté Anny,“ upřesnila mluvčí jihomoravské zdravotnické záchranné služby Michaela Bothová. Případ si převzali policisté pro podezření ze spáchání trestného činu.

Fotogalerie
8 fotografií