Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Výbuch v restauraci na předměstí Toronta: Nálož odpálili dva muži, jsou na útěku

Autor: ČTK, bud - 
25. května 2018
07:22

Při explozi v restauraci na předměstí Toronta bylo ve čtvrtek pozdě večer zraněno kolem 15 lidí. Podomácku vyrobenou nálož odpálili dva muži, kteří z místa utekli. Policie po nich pátrá.

Výbuch otřásl restaurací Bombay Bhel po 22:30 místního času, informovala zpravodajská televize CTV News. Dvanáct lidí trpělo lehčí zranění, ale stav tří osob je údajně kritický. Zranění byli převezeni do nemocnic, ti v kritickém stavu do Toronta, vzdáleném asi 20 kilometrů.

„Máme zprávy o mnoha zraněných, ale žádné informace o rozsahu,“ uvedla na Twitteru regionální policie.

Zatím není jasné, zda exploze mohla souviset například s islamistickým terorismem. Tak tomu patrně nebylo ani při dubnové tragédii, kdy v Torontu najel pětadvacetiletý Alek Minassian do chodců, z nichž nejméně deset zemřelo a dalších 15 bylo zraněno. Pětadvacetiletý student byl obviněn z desetinásobné vraždy.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

kryssa ( 25. května 2018 09:09 )

Macrona bychom mohli potrestat tím že mu odebereme tu jeho důchodkyni, je to úchyl. Juncker ten by měl dostat "český" alkohol a byl by klid, obyčejný debil.Merkelová pod nějakým tlakem bere do země špínu ale Němci alespoň poznají co to je za svoloč.

naidka ( 25. května 2018 08:57 )

Ne všichni muslimové jsou teroristi, ale všichni teroristi jsou muslimové. Článek sice "demokraticky" zdůrazňuje, že to tak není, ale zpravidla a ve velké většině případů to tak je.

Xeen ( 25. května 2018 08:25 )

Při útěku křičeli jeden "Alláh akbrar" a druhý "S islámem to nemá nic společného".

iFender ( 25. května 2018 08:08 )

Macron jeden z dalsich zbabelcu a zradcu EVROPY.No a ten jeho frankofoni pritel "hippiemozek" Justin Trudeau dela to same v Canade.Ti lide nepouzivaji mozek a nemaji "selsky rozum".Museli by potom vedet,ze migrace se vymsti bude to destrukce jakoi svet jeste nezazil.Lituji mlade lidi a pristi generaci.Doufam ,ze stacime lidi jako Macron,Merkelova,Junker,Michel etc jeste prisne potrestat.

santikxauz ( 25. května 2018 07:33 )

Macron: Na hrozbu terorismu si musíme zvyknout.

Zobrazit celou diskusi