Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Autobus smetla z dálnice srážka s autem: Nejméně šest mrtvých u Burgasu

Autor: ČTK, Darina Jíchová - 
13. dubna 2018
21:21

Nejméně šest mrtvých a 23 zraněných si dnes v Bulharsku vyžádala havárie autobusu na dálnici Trakija, která spojuje hlavní město Sofii s Burgasem na černomořském pobřeží. Informovaly o tom bulharské zpravodajské servery, které tak snížily původní bilanci obětí z deseti mrtvých na šest.

Tragická nehoda se stala u obce Vakarel na 27. kilometru dálnice ve směru na Sofii. Střetl se tam osobní vůz s autobusem, který se následně převrátil. Mezi zraněnými je minimálně jedno dítě. Autobus patří bulharské dopravní společnosti Union-Ivkoni a jel z Burgasu do Sofie.

Bulharská vláda vyhlásila na sobotu státní smutek. Všechny vlajky před státními úřady budou spuštěny na půl žerdi. Premiér Bojko Borisov vyjádřil rodinám obětí soustrast prostřednictvím twitteru.

Bulharský tisk přinesl informaci, že řidičem autobusu byl šestnáctiletý Bulhar bez řidičského průkazu, který při nehodě zemřel. Ministerstvo vnitra uvedlo, že mladík měl policejní záznam. Reportéři z televizní stanice bTV se domnívají, že usnul za volantem.

Příčina nehody je předmětem šetření. Dalších devět obětí podle novinářů byli cizinci, kteří u sebe neměli žádné doklady. Policie uvedla, že byli pákistánského a afghánského původu.



offline ( 13. dubna 2018 14:09 )

Takže se vlastně nic nestalo.

Petrnpetr ( 13. dubna 2018 13:49 )

Vážený Blesk, dle informace ministerstva vnitra BR se jedna o linkový autobus Burgas - Sofie. Řidiče byly dva, oba s praxe více než 20 let. Autobus patřil společnosti Union Ivkoni, která je největší dopravce v Bulharsko. Byl vyroben v roce 2016. Do něj z boku zasáhlo jiné auto. Řidička auta je naživo, oba řidiče autobusu taky. Žádné uprchlici, žádný 16 letý řidič, žádná nehoda u Burgasu ale 35 km. od Sofie. je to ostuda Blesku.....

Zobrazit celou diskusi