Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Když sperma, tak s láskou ke straně. Komunistická Čína má na dárce přísný metr

Autor: Mii - 
11. dubna 2018
08:35

Kromě věku a zdraví i příkladné politické přesvědčení. Takové podmínky pro dárce spermatu anoncovala čínská spermabanka působící v nemocni Pekingské univerzity. Instituce vydala prohlášení, podle kterého každý dárce musí být podporovatel čínské komunistické strany. Nemocnice to uvedla na svých stránkách na čínské sociální síti WeChat.

Nemocnice nacházející se v Pekingu zveřejnila seznam požadavků, které musí splňovat dárci spermatu, kteří se chtějí přihlásit do šestitýdenního programu, jenž započal tento týden.

Jsou mezi nimi příkazy, aby muži byli zdraví nebo „bez viditelných znaků ztráty vlasů, zraku nebo problémů s váhou“. Nemocnice také požaduje, aby jim bylo mezi 20 a 45 lety a „milovali socialistickou vlast, podporovali vedení komunistické strany, věřili jejím cílům a neměli v minulosti žádné politické problémy“.

Jakmile se muž rozhodne do programu vstoupit, musí podstoupit dvě kola testů, ve kterých nemocnice vyhodnotí, jestli může být připuštěn k darování. V prvním je zkoumána kvalita jeho spermatu a v druhém zdravotní stav a fyzička. Každý, kdo projde oběma koly, dostane od nemocnice 200 čínských jüanů (zhruba 657 korun) a kdo se stane skutečným dárcem, dostane 5500 čínských jüanů (zhruba 113 tisíc korun).

Nemocnice nicméně i přes stanovená pravidla nebude zkoumat politické přesvědčení mužů. Pokud o sobě dárci sami uvedou, že s komunistickou stranou souzní, bude jim věřit. „Dokud si o sobě budou myslet, že jsou vhodní, je to v pohodě,“ sdělil místnímu serveru South China Morning Post doktor, jenž neuvedl jméno. Nemocnice nakonec prohlášení den po zveřejnění smazala.

Upevňování komunismu v zemi

Poptávka po spermatu v Číně od roku 2015 enormně vzrostla. Vláda tehdy ukončila politiku jednoho dítěte a neplodné rodiny viděly příležitost, jak rozšířit své potomstvo. V celé zemi, kde žije více než miliarda lidí, ale funguje jen 23 spermabank a neustále se potýkají s nedostatkem dárců.

Prohlášení nemocnice každopádně souvisí s nedávným sjezdem vedení komunisté strany, po kterém se v zemi začaly upevňovat socialistické ideje a západní kultura začala být ještě více potlačována. I prezident Si Ťin-pching dostal jakýsi doživotní mandát.

salto ( 11. dubna 2018 09:05 )

Není nad to, když chlap při odběru spermatu myslí na Brežněva, Ho Či Mina, nebo snad na samotného Mao Ce Tunga

Zobrazit celou diskusi