Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Nezletilý Syřan při bitce pobodal německého školáka. Stíhá ho policie

Autor: všm - 
25. března 2018
16:40

V německé spolkové zemi Severní Porýní-Vestfálsko došlo k násilnému incidentu u místní školy. V Bochumi se brutálně popraly dvě skupiny studentů, 15letého hocha následně během hádky bodl 16letý Syřan. Mladík následně skončil v nápravném zařízení a je na něj vydán zatykač kvůli podezření z pokusu o zabití, uvedla agentura DPA.

Celému incidentu předcházela ranní rvačka asi 20 - 25 mladíků v místním parku. Během ní uprchlík bodl školáka nožem do ramene. Ten se dobelhal do přilehlé školy, kde následně učitel zavolal sanitku. 

Chlapec je v současné chvíli v nemocnici a musí zde pár dnů zůstat. Není ale ohrožen na životě,“ okomentoval situaci tiskový mluvčí místní policie Frank Lemanis. Hoch má kromě bodnutí i poraněné koleno. 

Policie kromě pachatele útok zadržela asi deset hochů ve věku od 14 - 15 let, kteří se incidentu účastnili.íčiny konfliktu se vyšetřují, dodal v neděli mluvčí prokuratury v Bochumi.

Počet násilností v zemi roste, policie tak žádá ministerstvo, aby se od roku 2019 evidovaly samostatně počty útoků nožem, stejně tak je tomu i u zbraní. 

rada42 ( 26. března 2018 04:51 )

Chci mít v Česku imigranty s nožema v ruce...

pekaaaros ( 25. března 2018 19:16 )

na konci roku 2017 naše firma dělala zakázku pro Němce, připravovali jsme jim přímo tam automatickou mašinu do výroby a tak jsem měl možnost pobývat v německém bavorském městečku dva týdny.. Za tu dobu jsem se setkal s personálem firmy, pro kterou jsme dělali zakázku, ale i s běžnými lidmi v osobním volnu. Byli hrozně pohostinní a vážili si nás tam, asi i proto, že je to malé městečko. Měli jsme ubytování v soukromí a vlastník toho domu mně večer vyprávěl, jak se teď v okolí zhoršila bezpečnost, že ženy po setmění se bojí vycházet samy ven, jeho švagrová šla očistit auto od sněhu večer a hned se kolem ní začali motat dva Syřané, uráželi ji slovně, atd.. Lidi v městě byli strašně obezřetní, bylo na nich vidět že maj strach nejen s přistěhovalců, ale mají strach i o vlastním strachu mluvit, protože v německu panuje společenská norma, že kdo má strach z (agresivních) přistěhovalců, je xenofob, protože oficiálně se všude prezentuje, jací jsou to dobrotiví chudáci. Ten majitel ubytování mně říkal, že lidi si přestávají věřit a máme být rádi, že máme prezidenta, kterej se nebojí říkat nahlas svůj názor. že ho hodně lidí v Bavorsku obdivuje i v zastupitelstvu celé spolkové země Bavorsko, ale oficiálně to nikdo nahlas říct nemůže. Máme si prej vážit své schopnosti vystoupit proti davu. Říkal jsem mu, že i u nás je hodně takových, co by je tady chtělo a on hned začal kroutit hlavou, že to možná říkají nahlas jen tak, aby se neřeklo, že jsou xenofobové. Že je hodně takových, co to dělají pro svou kariéru, ale v duchu si myslí něco jiného. Hned jsem si vzpomněl na pražskou kavárnu, na SVěrákovo divadlo Járy Cimrmana, kdy Svěrák tvrdil, že všichni jsou tam proti Zemanovi, ale pak Zeman má takovou podporu, protože Svěrák neví, co za plentou dělají jeho kolegové, i když navenek vystupují jako velcí odpůrci "xenofobie" . Taky říkal, že Xenofobie vypadá úplně jinak, není to strach z divochů, ale strach z cizího. Když se bojíš divochů, jsi zdravě nastavený. Když je zveš, seš psychou

alfasamec ( 25. března 2018 18:16 )

"Nezletilý Syřan při bitce pobodal německého školáka. Stíhá ho policie" ------------------------------------------------------------------------------ Oj, oj, ty německý školáci sú ale bitkári...

dragondra ( 25. března 2018 17:31 )

bandour ( 25. března 2018 17:21 )

Zobrazit celou diskusi