Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

V Římě se propadla země, v devítimetrové jámě zmizely domy i auta

Autor: Darina Jíchová - 
15. února 2018
13:28

V římské městské části Balduina se propadla země. Obrovská, devět metrů hluboká a nejméně 15 metrů široká díra se ve středu objevila nedaleko frekventované silnice. V propadlišti zmizela rozestavěná budova a 6 aut, která parkovala u cesty. Záchranáři preventivně evakuovali více než 20 rodin z okolních domů, informoval deník Daily Mail.

K propadu došlo ve středu v půl šesté večer v severozápadní části Říma. Do propasti se zřítilo šest aut, která parkovala kolem cesty. Uvnitř díry také zmizela rozestavěná budova, která stálá v epicentru sesuvu. Naštěstí nikdo nebyl zraněn. Příčina propadu nebyla oficiálně oznámena, záchranáři se však domnívají, že stavbaři, kteří v oblasti pracovali minulý týden, mohli narušit strukturu půdy.

U kráteru zasahovaly dvě hasičské jednotky. Evakuované rodiny musely počkat na vyjádření statiků a odborníků, aby se mohly vrátit zpátky domů.

Zatímco u propadu půdy v Římě je pravděpodobná souvislost s lidskou činností, na jiných místech se často podobné propady dějí z nevysvětlitelných důvodů. Vědcům se zatím nepodařilo odhalit, co za nimi stojí. Pravidelně k nim dochází například v Číně.

agfor ( 15. února 2018 16:21 )

Pánbůcha navštívil své oblíbené město.

Zobrazit celou diskusi