Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Děsivý let na Havaj. Letadlu se utrhl kus motoru, cestující vše viděli z oken

Video se připravuje ...
Autor: Darina Jíchová - 
14. února 2018
10:10

Dramatické chvíle si prožili pasažéři letu 1175 ze San Franciska do hlavního města Havaje, Honolulu. Letadlu americké letecké společnosti United Airlines se utrhl kryt motoru, jeho části poškodily křídlo letadla. Pilotům se naštěstí podařilo dokončit cestu a bezpečně přistát.

Do přistání scházela zhruba půl hodina, když cestující směřující na Havaj vyrušila obrovská rána. „Celé letadlo se začalo třást, bylo to děsivé,“ popsali situaci pasažéři. Někteří pohotově vytáhli telefony a odhalený motor, kolem něhož plápolaly zbytky krytu, natočili. „Tohle nevypadá dobře,“ napsal ke sdílenému videu na Twitteru inženýr z Googlu Erik Haddad. 

Letadlo zdárně přistálo na letišti v Honolulu. Na ranveji byli připravení záchranáři a hasiči. Haddad rovněž sdílel další vtipné fotografie. „O tomhle se v manuálu nic nepíše,“napsal k fotce odkrytého motoru a palubní příručky pro pasažéry.

Aerolinky popsaly nouzové přistání

„Let naší společnosti číslo 1175 ze San Franciska do Honolulu bezpečně přistál. Během letu upozornili piloti strážní věž na to, že se jim utrhl kryt u jednoho z motorů. Části kapotáže zůstaly přichycené kolem a ztěžovaly průběh letu, proto přistoupili k nouzovému přistání,“ uvedla společnost United Airlines ve svém prohlášení.

„Naši piloti se řídili předepsaným postupem, letadlo normálně dosedlo na zem. Všichni pasažéři jsou v pořádku,“ dodala aerolinka.

Záběry z přistání poškozeného letadla:

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi