Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Telefony a počítače jsou v ohrožení, varují odborníci z Googlu. Kvůli čipům a hackerům

Autor: ČTK - 
4. ledna 2018
09:23

Výzkumní pracovníci internetové společnosti Google odhalili závažné bezpečnostní nedostatky u čipů vyráběných firmami Intel, Advanced Micro Devices a ARM Holdings. Hackeři by těchto nedostatků mohli využít ke krádežím důvěrných informací z téměř všech moderních počítačových zařízení, které čipy těchto firem využívají, tedy například z osobních počítačů či chytrých telefonů.

Zjištěné bezpečnostní nedostatky, na jejichž odstranění nyní technologické firmy pracují, se podle agentury DPA týkají čipů v miliardách zařízení a hackeři je mohou využít například k získání hesel či dalších citlivých údajů.

Čipy společnosti Intel podle serveru BBC využívá v celém světě zhruba 80 procent stolních počítačů a 90 procent přenosných počítačů. Firma Intel uvedla, že na odstranění zjištěných bezpečnostních nedostatků pracuje. Některé úpravy v podobě aktualizace softwaru již podle firmy byly provedeny, nebo budou dostupné v příštích dnech, píše BBC.

Společnost ARM oznámila, že již poskytla nástroje k odstranění bezpečnostních nedostatků svým zákazníkům, mezi které patří řada výrobců chytrých telefonů.

Firma Advanced Micro Devices vyjádřila přesvědčení, že riziko u jejích produktů je v současnosti „téměř nulové“.

zdenios ( 5. dubna 2019 18:56 )

Proč je to veřejná zpráva pro nás lajky a pak i potencionálním hekrům!!! ? Proč to není zpráva pouze zmíněným výrobcům ? Proč to není zpráva jen těm, kdo pak prodávají ochrany před chybami všech výrobců ? To jako Google chce maskovat vlastní sledování lidí na problémy hardwaru ? To chce skrytou reklamou podpořit prodej ochrany před vyrobenými parazity v čipech ? To musíme hledat mimozemskou civilizaci, aby nám pak dala dokonalou technologii bez parazitů s úmyslem naslouchat a okukovat kdekoho u čehokoliv ?

Zobrazit celou diskusi