Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Letecká katastrofa na Silvestra. Zemřel milionář se snoubenkou a třemi dětmi

Autor: mah, ČTK - 
1. ledna 2018
11:35

Nedělní havárie hydroplánu u australského Sydney stála život rodiny britského milionáře Richarda Cousinse (†58). Spolu s ním v letadle zemřeli jeho dva synové Edward (†23) a William (†25), milionářova snoubenka Emma Bowden (†48) a její dcera Heather (†11). Šestou obětí tragédie byl pilot letadla Gareth Morgan. Letadlo přitom patřilo stejné společnosti, se kterou cestovala i sestra vévodkyně Kate Pippa Middletonová. Nové detaily přinesl na svém webu britský list Daily Mail.

Letecká katastrofa hydroplánu, který havaroval na řece Hawkesbury severně od Sydney, si na Silvestra vyžádala životy pětičlenné rodiny britského milionáře Richarda Cousinse. Ten pracoval jako ředitel cateringové společnosti Compass a do Austrálie se s rodinou vypravil oslavit Vánoce a Nový rok.

Společně s Cousinsem v letadle cestovali i jeho dva dospělí synové Edward a William a snoubenka Emma Bowden s dcerkou Heather. Společně s nimi zemřel i zkušený pilot Gareth Morgan (†44).

Firma oplakává svého šéfa: Strašné zprávy

„Jsou to strašné zprávy. Myšlenky všech zaměstnanců společnosti Compass jsou s Richardovou rodinou a přáteli,“ reagoval předseda představenstva společnosti Paul Walsh na zprávy o smrti jejího ředitele. Dodal, že pro něj bylo ctí s Cousinsem pracovat.

Cousins řídil firmu Compass 11 let, předtím byl jedním ze členů vedení řetězce Tesco. Patřil k nejuznávanějším šéfům podniků. Plánoval, že 31. března ve vedení firmy skončí. Nahradit ho měl Dominic Blakemore, který podle firemního oznámení nastoupí už pondělí.

Kolegové oplakávají i jeho syna Williama. Ten pracoval jako vedoucí tiskového oddělení společnosti Open Britain, která vede kampaň proti tvrdému brexitu.

Předseda Open Britain Roland Rudd uvedl, že všichni členové společnosti jsou zlomeni neštěstím, které Williama Cousinse a jeho rodinu postihlo. „William byl výjimečný mladý muž, který se své práci věnoval s vášní,“ zavzpomínal na svého podřízeného Rudd.

Kondolence od premiéra a detaily katastrofy

Kondolence pozůstalým už nabídl i australský premiér Malcolm Turnbull. „Je to tragédie. Naše srdce jsou s rodinami těch, kteří zemřeli,“ prohlásil v pondělí Turnbull.

Letadlo přitom patřilo stejné společnosti, kterou při své cestě po Austrálii využila i sestra vévodkyně Kate Pippa Middletonová. Turistická firma se po nehodě rozhodla nechat všechna svá další letadla na zemi. Dokud se nepřijde na to, co bylo příčinou havárie.

Vyšetřování tragédie přitom teprve začíná. Policie je na místě a zajišťuje vyzvednutí vraku letadla, které se potopilo do řeky Hawkesbury poblíž Cowanu, kde je hloubka až 13 metrů. Těla už byla z vody vytažena.

Jednou z pracovních verzí je, že se pilot letadla pokoušel o nouzové přistání. Svědci novoroční tragédie popsali, že letadlo před havárií ostře zatočilo směrem k řece.

majojo ( 1. ledna 2018 21:39 )

Je to ovšem záležitost postižené rodiny, tak proč se má celý svět zajímat natož tru chlit nad tím, že zemřel šéf jakési ani ne příliš významné firmy, byť to byla tragická smrt - a vzal s sebou i své potomky.

majojo ( 1. ledna 2018 18:28 )

A britské bulvární listy jistě píší o krásné snoubence, neboli blonďatém andílkovi, aniž brali v potaz, že zase jedna zlatokopka lezla, kam neměla.

renataren ( 1. ledna 2018 17:34 )

Firma oplakává kapitalistického vydřiducha... Tááák jistě.. Ukažte mi takovou firmu, každému je to u poudele, akorát že asi přijdou o práci...

deratizater ( 1. ledna 2018 14:59 )

Život milionáře má větší cenu?Pro koho? pro červy určitě nikoliv a snad pro hrobníka když dostane větší díško než když kope hrob pro obecního blázna.

moiaza ( 1. ledna 2018 13:41 )

Kolik milionů a letadel si vezme do hrobu?

Zobrazit celou diskusi