Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Neobvyklá krádež: Zloděj ukradl pouze obal zboží

Video se připravuje ...
Autor: mav, TV JOJ - 
5. prosince 2017
20:00

Prešovští policisté pracují na objasnění krádeže v prodejně s elektronikou. Tentokrát nezmizelo zboží, ale paradoxně pouze jeho obal spolu se zabezpečovacím systémem. Policisté mají k dispozici i záznam z bezpečnostní kamery.

Kamerový záznam zachycuje neznámého muže, jak vezme z police krabici a tu si nenápadně vloží do tašky. Tu tašku měl vystlanou alobalem, aby prošel zabezpečovacím systémem," říká zaměstnanec prodejny. 

V krabičce ale zloděj zřejmě nenašel, co čekal. V odcizené krabičce od harddisku se nacházely nefunkční baterie,"  informuje mluvčí policie Daniel Džobanik. Taková krabice byla jen pastí na zloděje. Namísto skutečného disku, jaký je na obalu, v něm byla jen téměř bezcenná náplň. Spolu s ní ale zmizel i zabezpečovací systém, který měl zboží ochránit před krádeží.

Samotný produkt bez krabice nemá hodnotu, nelze dále prodávat, takže se škoda pohybuje kolem 50 - 60 eur," říká zaměstnanec prodejny. V obchodě před touto krádeží zmizelo už několik podobných věcí. Zaměstnanci právě proto z některých obalů vybírali skutečné zboží, aby jim zloději nezpůsobilli ještě větší škodu. V tomto případě jde jen o přestupek proti majetku. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi