Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Válka s KLDR se blíží, tvrdí americký senátor a chce evakuaci rodin vojáků

Autor: mah, ČTK - 
3. prosince 2017
19:31

Blíží se konflikt s KLDR a Pentagon by proto měl evakuovat rodiny amerických vojáků. V televizním pořadu stanice CBS k tomu vyzval člen branného výboru amerického Senátu Lindsey Graham.

„Vzhledem k provokacím Severní Koreje je šílenství posílat manželky a děti na jih. Chci, aby s tím Pentagon přestal, je čas je z Jižní Koreje vyvézt,“ řekl Graham. Spojené státy mají nyní na Korejském poloostrově 28 500 vojáků, kontingent tam udržují od korejské války z let 1950-53.

Severní Korea ve středu vyzkoušela novou mezikontinentální balistickou raketu, která by mohla zasáhnout kteroukoli část území USA. To podle Grahama ukazuje, že konflikt se blíží. „Blížíme se vojenskému konfliktu, protože Severní Korea si osvojuje technologii ICBM (mezikontinentálních balistických raket) s jadernou zbraní na špici, která se nejen dostane do Ameriky, ale dopraví tam i nálož. Ztrácíme čas,“ řekl Graham.

Bezpečnostní poradce Bílého domu Herbert McMaster dnes televizi Fox News řekl, že prezident Donald Trump je připraven k vojenské akci proti KLDR, ale snaží se přesvědčit Čínu, Rusko a další země, aby jaderné ambice Pchjongjangu potlačily hospodářskými sankcemi.

terezkaterka33333 ( 5. prosince 2017 11:11 )

Tie zločinecké USA by mali stiahnúť svojich vrahov z celého sveta a nastal by pokoj na zemeguli.

mrdlafka ( 4. prosince 2017 01:48 )

asi chcípne plno lidí, ale na planetě dochází voda a už pomalu není co žrát, tudle jsem koukal, že i ty tatranky jsou hubenější, asi není kakao a mouka na oplatky

andorea ( 3. prosince 2017 19:45 )

Hlavně si to vy dva kreténi vyříkejte mezi sebou a netahejte do toho zbytek světa!

Zobrazit celou diskusi