Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Raketa KLDR přiblížila svět válce, varují USA. Ať s nimi celý svět ukončí vztahy, chtějí

Autor: ČTK, bud - 
30. listopadu 2017
08:11

Spojené státy americké vyzvaly všechny země, aby ukončily veškeré diplomatické i obchodní vztahy se Severní Koreou. Její úterní raketový test podle Washingtonu přiblížil svět k válce. Ve středu v noci kvůli tomu zasedla Rada bezpečnosti OSN.

USA válku nechtějí, ale pokud propukne, režim KLDR bude zcela zničen, řekla americká velvyslankyně při OSN Nikky Haleyová. Podle ní bylo úterní odpálení střely pokročilejší než v předchozích případech. Hrozba z KLDR tak narůstá, dodala.

Haleyová proto vyzvala všechny země k přerušení kontaktů s Pchjongjangem. Čína by podle Washingtonu měla ukončit dodávky ropy do KLDR. Americké ministerstvo zahraničí vybídlo Německo, aby z totalitní země stáhlo svého velvyslance, napsala agentura DPA.

USA chtějí vyhostit Korejce

Haleyová volá i po vyhoštění všech Korejců, kteří pracují v zahraničí. Zmínila i možnost odebrat KLDR výsady spojené s členstvím v OSN, včetně hlasovacího práva v této jediné univerzální mezinárodní organizaci.

Komunistická Severní Korea provedla v úterý večer SEČ další zkoušku balistické rakety. Pchjongjang tvrdí, že střela je schopná zasáhnout celé Spojené státy. Test kritizovali i tradiční spojenci KLDR a stálí členové RB OSN Čína a Rusko.

vaber ( 30. listopadu 2017 16:04 )

když začala 2.světová válka ,taky Německo vyhlásilo že byla napadena jejich pevnost, klidně se stane, že někde někdo hodí bombu na americkou základnu a začne to, nikdo už pravdu hledat nebude a historii píše vítěz ,pokud bude

squirrel ( 30. listopadu 2017 13:43 )

dodatek..a co vy? pocitate s tim,ze se muze neco''vyvrbit''v Evrope,ze muze byt prerusen eletricky proud/to by bylo prvni co by se muselo udelat/,treba i na mesic? Banky uzavreny,nedostanete se ke svyn financim,mate doma rezervu v hotovosti?..obchody uzavreny...mate doma v zasobe lahvovou vodu a konzervy?bude zima...teple obleceni,deky..neeletricke tepelne teleso..moje rodina pripravena je My uz drive tak uvazovali,radeji byt pripraven,nez prekvapen Jak nebude jidlo,piti a elktrina..co budou lide delat? to uz si tady dosadte sami

squirrel ( 30. listopadu 2017 13:31 )

zdravim...sores,mas svatou pravdu samozrejme kazdy z nas tady muze mit svuj nazor,ale verte tomu,ze ted se sranda opravdu skoncila..a to pro nas vsechny,bez rozdilu,kde zijeme To ze dnes USA zadaji vsechny zeme,aby stahli z te komunisticke zeme vsechny sve diplomaty..a ze na americkem ostrove Hawaii,ktery je nejblize Kimove Korei,nacvicuji jeji obyvatele svou zachranu,na kterou budou mit maximalne 15 minut,aby se dostali do ukrytu,nez tam doleti ta raketa...tak verte,ze tady uz konci opravdu veskera legrace

agfor ( 30. listopadu 2017 12:10 )

Amíci sklízejí pouze to, co roky zasévali.

sores ( 30. listopadu 2017 10:14 )

Kdy už konečně to řehtající vyžrané pra.se někdo oddělá!!! Ten a muslimové zapříčiní 3 světovou válku!

Zobrazit celou diskusi