Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Melania nechtěla být první dámou, prozradil přítel. Ve výhru Trumpa nevěřila

Autor: Mii - 
29. listopadu 2017
06:20

Manželka amerického prezidenta Donalda Trumpa Melania se v roli první dámy necítí dobře. A ani po ní nikdy netoužila. Webu Vanity Fair to řekl dlouholetý přítel rodiny Trumpových, podle kterého svému manželovi prezidentskou kandidaturu schválila jen proto, že si nemyslela, že by ji mohl vyhrát. Podle bývalého Trumpova poradce je však Melania ta, kvůli které Donald kandidoval.

„Roli první dámy rozhodně nikdy nechtěla. Také si nemyslela, že by kdy Trump zvítězil,“ řekl rodinný přítel Trumpových pro Vanity Fair. Podle něj věděla, že by to byla extrémně náročná věc, která by navždy změnila jejich životy. V Hillary Clintonové viděla neporazitelnou soupeřku.

Trump si Melanii vzal v roce 2005. Že nakonec do boje o prezidentské křeslo šel, je přitom její zásluha. „Vždycky to chtěl udělat. Mluvil o prezidentství celou řadu let. Melania už to nevydržela a řekla mu, ať do toho konečně jde, nebo je zticha. Z myšlenky ale nadšená nebyla,“ prozradil Roger Stone, Trumpův bývalý volební poradce.

„Jednou mi řekla, že to není její věc, ale Donaldova. Věděla ale, že kdyby to nikdy nezkusil, bude nešťastný,“ dodal Stone.

Nedobrovolné vystupování

O tom, že je Melania ze své nové práce nešťastná, se spekuluje dlouho. Ihned po Trumpově nástupu do Bílého domu oznámila, že s jejich synem Barronem zůstane v New Yorku, aby nemusel měnit školu. Za Trumpem se nakonec přestěhovali až po pěti měsících.

Melania, která je oproti Trumpovi o 25 let mladší, navíc nezveřejňuje, co běžně přes den dělá. Když se vedle Trumpa objeví, nikdy se neusmívá a vypadá, že ji celá situace obtěžuje. Před novináři utíká.

Do americké historie přitom přinesla řadu prvenství. Ještě nikdy nebyla žádná americká první dáma narozena v zemi ovládané komunismem. Po více než 190 letech je také první manželkou amerického prezidenta, která se nenarodila na území USA.

Melania vs. Ivana vs. Ivanka

Dalším možným důvodem Melaniina odporu ke svojí funkci můžou být Trumpova první manželka Ivana a jejich dcera Ivanka. Ivana, pocházející z Československa, se v nedávném rozhovoru humorně označila za „skutečnou první dámu“ a sdělila, že má přímé telefonické spojení do Bílého domu, kam volá každé dva týdny.

Jelikož se Ivana stále drží určité popularitě a mediálnímu zájmu, o jejím vtipkování psala většina světových médií. Melanii tak Ivaniny komentáře nepotěšily a skrze svoji tiskovou mluvčí Stephanii Grisham poslala ostrý vzkaz: „Bílý dům je pro pana prezidenta a Barrona skutečným domovem jen díky Melanii. Život ve Washingtonu si oblíbila a je jí ctí, že může být první dámou Spojených států amerických. Chce se svojí pozicí pomáhat dětem, ne prodávat knížky. Z Ivany vychází jen šum expřítelkyně, která hledá pozornost.“

Dcera Ivanka zas tráví vedle svého otce mnoho času. Trump ji opakovaně veřejně vychvaloval a podle zdrojů z Bílého domu si od ní často nechává radit. Média ji proto opakovaně titulovala za ženu, která má na prezidenta největší vliv, a tudíž je první dámou.

illyria ( 29. listopadu 2017 08:25 )

A já musím chodit každý den do práce... Všichni děláme věci, co dělat nechceme...

Zobrazit celou diskusi