Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Devadesátá oběť masakru v klubu Bataclan: Přeživší (†31) si sám vzal život

Autor: bop - 
26. listopadu 2017
14:01

Téměř přesně před dvěma lety se Guillaume Valette (†31) dostal živý z pekla teroristického útoku v pařížském klubu Bataclan. Na místě ten večer zahynulo celkem 89 lidí. Prožité trauma se mladého muže však nikdy nepustilo. Nakonec ukončil své trápení až sebevraždou.

13. listopadu 2015 v Paříži zemřelo během teroristických útoků celkem 130 lidí. 89 v rockovém klubu Bataclan na koncertě kapely Eagles of Death Metal, 41 před sportovním stadionem. Tragický večer však bere životy i nadále. 

Guillaume Valette (†31) sice řádění sadistických fanatiků přežil, bez úhony ale rozhodně nevyvázl. Psychické trauma, které utrpěl, bylo natolik silné, že se ho nepodařilo zmírnit ani po letech. Guillaume neviděl jiné východisko, než sebevraždu. K té bohužel došlo téměř přesně dva roky od nepochopitelného masakru, ke kterému se přihlásili teroristé z Islámského státu.

VIDEO: Co dělat, když se z vás stane rukojmí teroristů? Jaké informace jsou důležité pro policii? Ve Studiu Blesk odpovídal bezpečnostní expert Lumír Němec.

Video  Co dělat, když se z vás stane rukojmí teroristů? Jaké informace jsou důležité pro policii? Ve Studiu Blesk odpovídal bezpečnostní expert Lumír Němec.  - Zuzana Štíchová, Jan Jedlička
Video se připravuje ...

VIDEO: Jak to vypadá na místech pařížského masakru nyní?

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi