Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Tři myslivci při lovu omylem zastřelili sami sebe. Všichni se střelili do nohou

Autor: Mii - 
20. listopadu 2017
21:13

Tři myslivci nedopatřením postřelili sami sebe a následně zraněním podlehli během zahájení wisconsinské lovecké sezony jelenů. Trojici spojuje podobný věk a fakt, že se postřelili do nohy. Informuje o tom agentura AP. Lovecká sezona jelenů se v americkém státě Wisconsin koná do neděle 26. listopadu.

Všechny tři případy postřelených myslivců popsal agentuře AP Mark Little z wisconsinského úřadu přírodního bohatství a rekreační bezpečnosti. První se podle něj udál v oblasti Brown County okolo půl šesté ráno. 49letý myslivec připravoval svoji zbraň, když se mu nedopatřením odjistila a vystřelila do jeho kotníku.

Druhý incident se konal jen tři a půl hodiny poté v oblasti Forest County. Taktéž 49letý muž seděl ve své dodávce. V jednu chvíli spatřil jelena a v rychlosti sáhl po pušce. Ta ale vystřelila dříve a muži poslala kulku skrze obě dvě nohy a dokonce kapotu auta.

Čas, kdy došlo ke třetí události, není znám. Udála se ale v ten samý den v oblasti Shawano County. 51letému myslivci vystřelila jeho ruční pistole do nohy, když se ohýbal. Všichni tři postižení byli převezeni do místních nemocnic a po několika hodinách zemřeli.

Wisconsinská tradice

Podzimní lov jelenů je ve Winconsinu každoročně oblíbená akce. Letos se jí podle odhadů má účastnit až 600 tisíc myslivců a lovců. Pro některé rodiny se jedná o tradici, která se datuje až do druhé světové války. Pro jiné účastníky je to příležitost, kde potkat staré známé. Mnoho účastníků akci navštěvuje i více než 20 let.

Aktuálně se mohou účastnit licencovaní lovci mající povolenou zbraň a děti nad 10 let v doprovodu dospělé osoby splňující tato kritéria. Wisconsinská vláda se ale snaží prosadit změnu, kde by hranice 10 let byla zcela smazána.

Ostravský jelen v dubnu zažil nemilou událost:

Zobrazit celou diskusi