Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Donald Trump má nejradši burgery z „Mekáče“, jídlo šéfkuchaře Bílého domu se jim nevyrovná

Autor: Darina Jíchová - 
11. listopadu 2017
20:19

Donald Trump pravidelně posílá své asistenty do fastfoodového řetězce McDonald´s. Jídlo, které mu připravuje šéfkuchař Bílého domu, totiž často neuspokojuje prezidentovy chutě. Trumpova láska k rychlému občerstvení, hlavně pak k burgerům, je proslulá. Menu s hranolkami, colou a cheeseburgerem si nechává doručit do Oválné pracovny i na palubu svého letadla.

Americký prezident se nyní nachází na zahraniční cestě po Asii, jeho oblíbenou lahůdkou, burgerem, ho v Japonsku pohostil i premiér Šinzó Abe. Trump chuť jídla nijak nekomentoval, je možné se jen dohadovat, zda si na něm pochutnal stejně, jako kdyby byl z „Mekáče“.

Prezident Trump miluje burgery. Prezident Trump miluje burgery. | reprofoto/twitter

Cheeseburger a jablečný koláč

Kuchaři z Bílého domu podle všech informací nejsou schopni napodobit unikátní chuť cheeseburgeru z fastfoodu. Prezidentovi asistenti jsou proto zvyklí nosit jídlo přímo z restaurace. Jeho objednávka je vždy stejná: cheeseburger bez okurky, ale s dvojitou dávkou kečupu a jablečný koláč. Někdy si přidá i hranolky, jeho nápojem je dietní cola.

Jídlo mu většinou nosil Keith Schiller, bývalý policista z New Yorku, který se mezi zaměstnance Bílého domu přidal po Trumpově zvolení. V jeho službách působil ale ještě před tím. Schiller je prezidentům důvěrník a bodyguard. Byl dokonce povýšen na ředitele operací Oválné pracovny. Schiller patří mezi prezidentovy nejbližší spolupracovníky. Ostatní zaměstnanci ho často prosí o pomoc, zvláště když jde o prezidentovy nálady.

Schiller nosil jídlo a výpovědi

Prezident má v Schillera takovou důvěru, že ho poslal s propouštěcím dopisem k, dnes už bývalému, řediteli FBI Jamesovi Comeyovi. Nicméně Schiller už v Bílém domě nepracuje, své funkce se vzdal v září. Do Washingtonu se ale vrátil tento týden, v úterý vypovídal v rámci vyšetřování ruského vlivu na Trumpovu kampaň a následné zvolení. Vyšetřovatelé se domnívali, že by mohl mít nějaké podstatné informace.

To se ale zmýlili, uvedl politický časopis Politico. Schillerovým hlavním úkolem během Trumpovy volební kampaně byla prezidentova strava. Zatímco Trump sháněl hlasy a podporu, Schiller běhal od jednoho McDonaldu ke druhému. Ráno pro vaječné muffiny a během dne pro burger a hranolky s kečupem.

Zobrazit celou diskusi