Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Masakr velryb zbarvil moře do ruda: Kytovce porcují i malé děti

9. listopadu 2017
14:43

Stovky mrtvých velryb, jejichž krev barví moře do ruda. To je každoroční realita na Faerských ostrovech, kde se ostrované lovem těchto kytovců  živí. Ochránci zvířat zveřejnili děsivé snímky dokumentující krvavý masakr.

Ochránci zvířat z organizace Sea Shepherds se tajně zúčastnili celkem devíti lovů. Jejich snímky zachycují hrozivé výjevy z místní tradičních lovů, při nichž rybáři pozabíjí stovky velryb a pak je nechají vykrvácet do moře. Masakru se přitom aktivně účastní i malé děti.

Faerské úřady umožňují ostrovanům v letním období nekomerční lov několika stovek velryb, především kulohlavců černých, kteří jsou příbuzní s delfíny. Při něm ostrované v lodích kytovce obklíčí a naženou je do mělkých vod zálivu, kde jim přetnou páteř a nechají je vykrvácet. Maso a vnitřnosti si pak mezi sebou rozdělí. Tato tradice zvaná Grindadráp, při níž se mořská voda zbarví do ruda, sahá do 16. století.

V Dánsku, jehož jsou Faerské ostrovy součástí, je lov velryb zakázán. Ostrovy jsou ale autonomní provincií této evropské země a její právo masový lov kulohlavců černých v rámci staré tradice povoluje.

Verca1990 ( 11. listopadu 2017 19:24 )

 Udělat jim to samé!!!😡 humus tohle takhle týrat a zabíjet zvířata!!!! Pak se nemá příroda chovat tak jak se chova!!

bigvictim ( 10. listopadu 2017 01:08 )

Ještě jedna věc, tady se každý rozčiluje, že tady uloví kolem 100 zvířat jednou do roka... Kolik jich asi uloví a jakým stylem japonští rybáři pro "VÝZKUMNÉ ÚČELY"?! Třeba, když by noviny u nich napsaly o našich zabijačkách, tak by nás lidé tam taky odsoudili... Mějte na paměti, že jakkoliv to vypadá hnusně, tak to nedělají komerčně...

hidrantt ( 9. listopadu 2017 19:36 )

Běžte se podívat na jatka a pak rozumujte ,je to jejich obživa,tak jako tady do sebe cpete prasata a krávy.

andorea ( 9. listopadu 2017 17:29 )

Taky nemám sílu rozkliknout. To dělám občas a jen tehdy, když vím, že příběh má dobrý konec. Tady ho nemá...

iFender ( 9. listopadu 2017 16:48 )

Neco jineho je lovit a neco jineho je zmasakrovani techto savcu.

Zobrazit celou diskusi