Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Žena tahala dítě na vodítku po chodníku: "Jsem dobrá matka, nikdo z vás si to neumí představit," brání se

Autor: aba - 
27. října 2017
17:35

Matka z videa, které pobouřilo celou Anglii, se konečně ozvala a začala se bránit. Na videu je vidět, jak tahá svého syna na vodítku po chodníku, zatímco on leží na zemi. Nenávistné komentáře na sociálních sítích ale možná nebudou tak úplně na místě.

Video z Liverpoolu na internetu sdílel ve středu odpoledne Joe Cain. „Šel jsem městem a to dítě prostě spadlo a pak se ta žena otočila, viděla, že je na zemi, ale prostě šla dál. Abych byl upřímný, tak to dítě vypadalo, že je s tím v pohodě, ale lidé, kteří to viděli, byli zděšeni. Takhle pokračovala ještě kus,“ říká o nahrávce a dodává, že lidé koukali jako opaření. Nikdo ani nevěděl, jak by měl reagovat.

Video si vysloužilo mnoho negativních komentářů na sociálních sítích, a tak se žena z videa rozhodla sama ozvat s vysvětlením, ačkoliv si nepřeje být jmenována. "Můj syn je autista. Má záchvaty, při kterých se odmítá zvednout ze země. To, co dělám na videu, je pro mě jediný způsob, jak s ním pohnout. Odmítá jít, odmítá se nechat zvednout, prostě spadne na zem, jako pytel brambor a nic s ním nehne," vysvětluje jednatřicetiletá žena.

Té se dotklo, že ji lidé začali soudit, aniž by znali celý příběh. "Lidé ze mě teď dělají špatnou matku, ale to já nejsem. Měli by se nejdřív zeptat, než začnou vynášet soudy." Podle jejího svědectví byl autismus chlapci diagnostikován, když mu byli dva roky. Špatně reaguje na větší dav lidí a pak propadá takovýmto záchvatům.

"Většina lidí nerozumí tomu, jak složité to je, když máte autistické dítě, ještě takhle silné. Už několikrát mě porazil, až jsem skončila na zemi. Jenže on nechápe, že mi tím ubližuje a že to nemá dělat. Stejné to je i s jeho kamarády. Je to prostě velice náročné," vysvětluje svou těžkou životní situaci samoživitelka z Liverpoolu.

Video bylo nahlášeno policii a ta situaci prověřuje a nejspíše bude vyslýchat i matku chlapce.

oliiiii3 ( 27. října 2017 20:21 )

Každý je zděšený,a proč nikdo nezasáhl. To se bojej i něaky krávy.

Zobrazit celou diskusi