Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Výpary v budově EU se přiotrávilo 15 lidí. Sobotka tam jede den před volbami

Autor: ČTK, Darina Jíchová - 
13. října 2017
14:00

Asi patnáct lidí museli dnes ošetřit lékaři v budově Evropské rady v Bruselu poté, co se přiotrávili výpary ze směsi chemických látek. S odvoláním na bruselské hasiče o tom informovala agentura AFP. V budově s názvem Europa se konají summity EU.

Pět lidí museli záchranáři převézt do nemocnice, uvedl mluvčí hasičů Pierre Meys. Ostatní ošetřili na místě. Budovu Europa hasiči nakrátko evakuovali a zaměstnanci se přesunuli do sousední budovy Justus Lipsius. „V kuchyni došlo ke smísení několika chemických látek, jejich výpary přiotrávily patnáct lidí,“ řekl Meys. Lidé si stěžovali na pálení očí a nevolnost.

Podle prohlášení Rady EU byl na vině technický problém, který se týkal ventilace. Hasiči uvedli, že se špatně smíchaly chemické látky, událost se dále vyšetřuje. Zdravotní komplikace se dotkly zaměstnanců kuchyní v budově Europa. „Incident nezabrání schůzce Evropské rady naplánované na příští týden (19.–20. října),“ stojí v oficiálním prohlášení. Za Česko bude jejím účastníkem premiér Bohuslav Sobotka, jihomoravský lídr ČSSD, který sem zamíří den před zahájením voleb v zemi.

Europa, nová budova Evropské rady, stála přes 8, 5 miliardy korun:

Nezadat ( 14. října 2017 09:09 )

Oč by se líp četlo,vyzdechali všichni.

sores ( 13. října 2017 15:16 )

Ten d.o.by.tek co v životě nepracoval už si shání dobře placený flek!! Europoslanci berou 350tis.+ k tomu další prachy a důchod budou mít 150tisíc. A lidi drží hubu a jsou v předklonu takže jsou spoluúčastníci, proč nedomonstrují proti jejich obrovskému platu a nevyrazí do ulic jako statečné španělé a spousta jiných ras!!!

gabreta ( 13. října 2017 14:57 )

To asi měli páni Europoslanci k obědu hrachovou kaši s cibulkou a čerstvým chlebem!! To můžou bejt rádi, že nevybouchli !!!!

naidka ( 13. října 2017 14:44 )

„V kuchyni došlo ke smísení několika chemických látek, jejich výpary přiotrávily patnáct lidí,“ Snad nevařili perník.

barracuda.sro ( 13. října 2017 14:32 )

Copak , Sobotka se už jede podívat na svou novou kancelář do Bruselu !

Zobrazit celou diskusi