Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Známý politik posílal milenku na potrat. Veřejně je přitom tvrdě odmítal

Autor: Darina Jíchová - 
4. října 2017
13:20

Republikán a tvrdý odpůrce potratů Tim Murphy (65) nabádal svou milenku Shannon Edwardsovou, aby šla na potrat. Tvrdí to Edwardsová, která poslala novinám Post-Gazette svou konverzaci se známým americkým politikem. Reaguje v ní na Murphyho výzvu, aby si nechala dítě vzít, jestli je těhotná. Murphy a Edwardsová se poznali v práci, spolupracovali spolu na návrhu zákona o duševním zdraví.

Murphy je ženatý a má dospělou dceru, minulý měsíc se přiznal, že si začal románek s blízkou přítelkyní Edwardsovou. I přes to, že je Murphy výhradně proti potratům, svou milenku na něj bez rozmyslu poslal. Edwardsová neváhala a napsala mu, že je pokrytec. Celou jejich konverzaci pak poslala novinám a publikovala na jeho facebookové stránce. Domnělé těhotenství se ukázalo jako planý poplach.

„Všude kolem hlásáš svůj postoj k potratům, pro veřejnost jsi jeden z ‚pro život‘ politiků, ale nedělalo ti žádný problém poslat mě na potrat,“ napsala podle Post-Gazette. Na její zprávu přišla okamžitá odpověď. „Moje projevy a prohlášení píše můj tým, já je jenom čtu, řekl jsem jim, že od teď si je budu psát sám,“ k potratu se vůbec nevyjádřil. 

Situaci odmítla komentovat i jeho mluvčí. „Nemáme žádné odpovědi, ani komentáře k vašemu článku,“ oznámila novinám. Médiím se vyhýbají kongresman a Edwardsová. Murphy je jedním z hlavních hlasů protipotratové politiky a zasadil se o úpravu zákonu, který zakazuje potrat po 20. týdnu těhotenství. Sněmovna nový zákon včera schválila.

Mary Lou Gartnerová, která pracuje s protipotratovým uskupením LifePac, řekla, že Murphyho považuje za čestného člověka a uchýlila se k citaci Bible, když po ní reportéři chtěli vyjádření ke skandálu. „Ještě nejsem připravená po něm hodit kamenem,“ uvedla. Dále oznámila, že jejich uskupení vezme celou aféru v potaz, bude se ale řídit příkladem dalších a větších protipotratových organizací.

Murphy prý není žádný beránek

Nezisková organizace Family Research Council (FRC), která stojí v čele protipotratových uskupení, se zatím nevyjádřila. Stanice CNN je vyzvala k odpovědi, ale organizace mlčí. Murphy měl vždy stoprocentní podporu FRC. Článek v Post-Gazette zahrnoval stručné shrnutí oficiální zprávy personální šéfky Murphyho týmu Susan Mosychukové.

Zpráva byla adresovaná Murphymu a měla obsahovat soupis několika epizod, které v kongresmanově týmu vzbudily obavy. „Zaměstnanci se vás bojí,“ psala Mosychuková. Jedna z příhod popisovala, jak Murphy řídil a zároveň si na iPadu pouštěl videa z YouTube a četl zprávy. „Už nikdy nesednu do auta, pokud budete za volantem vy. Jedině, když budu mít písemné prohlášení, že nebude při cestě používat mobil nebo iPad,“ uvedla.

lunatic ( 4. října 2017 14:48 )

Dotyčný posílal na potrat milenku a nikoliv manželku;když si vědomě začala vztah se ženatým mužem,no tak se zcela dobrovolně ujala postu druhořadé bytosti

Zobrazit celou diskusi