Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Střelba u sídla prezidenta: Člen ochranky zemřel u paláce v Manile

Autor: ČTK, var - 
26. září 2017
09:35

Při úterní střelbě poblíž paláce filipínského prezidenta v Manile přišel o život člen prezidentovy ochranky. Podle filipínských bezpečnostních zdrojů o tom byl prezident Rodrigo Duterte informován. Agentura Reuters napsala, že hlava státu v době střelby v paláci nebyla, ale Filipíny to ještě oficiálně nepotvrdily.

Incident se stal v parku Malacanang, kde má základnu Duterteho ochranka. To potvrdil mluvčí prezidentské bezpečnostní složky Mike Aquino, ale další detaily neposkytl. Rozhlasová stanice DZMM původně oznámila, že jeden člověk utrpěl zranění, ale velitel ochranky později sdělil, že jeden strážce je mrtev.

Duterte, proti jehož brutálnímu postupu proti lidem podezřelým z obchodování s drogami se na Filipínách protestuje, byl o víkendu ve svém domovském městě Davao. V pondělí se na veřejnosti neukázal, ale v úterý večer by se měl objevit na akci v Manile.

Agentura Reuters citovala zaměstnance prezidentova paláce, podle nějž Duterte v době střelby v budově nebyl. Duterteho mluvčí však neupřesnil, kde se prezident nacházel. „Vyšetřuje se to, situaci je třeba vyjasnit,“ řekl.

Duterte je znám svou nepředvídatelností a často podle Reuters vyvolává zmatek, protože nedodržuje stanovený časový rozvrh. Víkendy tráví většinou v Davau, kam přijíždí už v pátek nebo i dříve.

Video  Duterte posílá Obamu k čertu  - Reuters
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi