Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

To je ale cvalík! Matka porodila dítě, které váží přes 5,5 kila

Autor: aba - 
17. září 2017
18:48

Oblečení pro novorozence musela rodina rekordmana z Anglie vyhodit. Malý Theo má totiž porodní váhu 5,5 kilogramu a tak hned po návratu z nemocnice začali nakupovat oblečení určené pro děti od tří do šesti měsíců.

Vyčerpávající porod má za sebou Paula Brown, která po šesti hodinách přirozenou cestou porodila svého syna Thea. Chlapeček byl ale překvapením pro celou nemocnici - jeho porodní váha je totiž 5,5 kilogramu, tedy pomalu dvakrát tolik, než kolik činí průměrná váha u novorozenců.

"Byl to zvláštní pohled. Ty ostatní děti byly proti Theovi tak maličké," říká otec dítěte, které se narodilo 6. září. Mamince dal šestihodinový porod pořádně zabrat, nakonec to ale zvládla bez císařského řezu.

"Nebylo to nic příjemného. Bylo to těžké a unavující," popisuje porod s tím, že jejich dítě stálo za všechnu námahu. Podle personálu nemocnice je Theo největším dítětem, které tam měli za posledních pět let. Zdaleka ale není největší na světě. Toto prvenství drží dítě z historických záznamů, podle kterých se měl v roce 1879 narodit novorozenecký obr s porodní váhou deset kilo.

Video  Teprve sedmnáctiletá opuštěná dívka musela rodit na ulici.  - youtube.com / Cold Stone
Video se připravuje ...

 

villon ( 17. září 2017 23:18 )

Nechutný stvoření, jak se někdo může s tímhle chlubyt?

Monikay ( 17. září 2017 19:03 )

Vypadá pěkně napapané

Zobrazit celou diskusi