Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Policie v Rusku dopadla teroristy. Nechtěli se vzdát, raději se odpálili

Autor: Darina Jíchová - 
25. srpna 2017
09:50

Policie vystopovala buňku čtyř teroristů, muži se skrývali ve městě Psedach v ingušském okrese Malgobek. Speciální jednotky dům obklíčily, ale islámští extremisté raději dům vyhodili do vzduchu. Policie na místě zajistila další zbraně a výbušniny.

Těžkooděnci dorazili do Psedachu v ranních hodinách, teroristé je však zpozorovali a začali na policii střílet, nakonec se rozhodli k ještě radikálnějšímu řešení – než aby se vzdali, raději dům i sebe odpálili. Záznam exploze se podařilo zachytit na videu.

Podívejte se na výbuch domu, kde se skrývali teroristé:

Ruští policisté sledovali teroristickou buňku, protože ji podezřívali, že je zodpovědná za vraždu několika jejich kolegů. Při výbuchu nebyl zraněn žádný příslušník speciálních jednotek, všichni čtyři teroristé na místě zemřeli. „Dostali šanci, aby se vzdali,“ řekl jeden z policistů, aby dodal: „Ale oni se rozhodli jinak, spáchali sebevraždu a to islám zakazuje.“

V troskách domu policie zajistila pušky, samopaly a minomety, vedle toho objevili i velké množství výbušnin. Muži patřili ke Chunzachské teroristické skupině, zatím byly potvrzeny totožnosti tří mužů. Jednalo se o Bechana Soltukijeva (†34), Michajla Čerbiževa (†31) a Chazana Chatsijeva, přičemž Soltukijev a Čerbižev byli hledaní pro útok na policisty.

XLADI ( 25. srpna 2017 11:02 )

Zabili se protože věděli že to je lepší než kdyby je dostali do prádla Specnaz aby je vyslechli . To by řekli i to co nevědí. Hlavně že nikdo neumřel.

Zobrazit celou diskusi