Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

V salonu chtěla upravit obočí. Skončila v nemocnici se znetvořeným obličejem

Autor: Darina Jíchová - 
21. srpna 2017
19:40

Návštěva salonu se pro Jane Jeakingsovou (53) změnila v noční můru. Původně si chtěla nechat jen upravit obočí, po zkrášlovací proceduře ale skončila v nemocnici. Denně musí brát 16 různých léků na bolest. Ženě natekl obličej, její vidění je rozostřené a své obočí popsala jako „dva černé slimáky“. 

Jediné, co Jeakingsová chtěla, bylo vytrhat a obarvit obočí, prostředky, které salon použil, u ní však vyvolaly silnou reakci a žena musela být hospitalizována. Kvůli bolestem jí doktoři předepsali silnou medikaci. První příznaky toho, že je něco v nepořádku, se objevily, když si na obočí dala barvu. 

Nehtové studio Nails Tech v Bristolu slíbilo, že ze svých služeb stáhne barvení a voskování obočí. Jeakingsová chce, aby její případ byl varováním pro ostatní. Sama řekla, že si měla nejprve zjistit, co přípravky obsahují a zda by něco z oněch látek u ní nemohlo vyvolat alergickou reakci.

„Bolest je příšerná, mám pocit, že mi upadne obličej,“ sdělila tisku. „Normálně nejsem ten typ člověka, co by si stěžoval, ale je to den ode dne horší. Jsem z toho zničená. Celý můj obličej je podrážděný a kvůli otoku špatně vidím, všechno je rozmazané. Ještě se neví, jestli mi obočí někdy znovu naroste, budu muset nosit brýle, až půjdu ven.“

Denně bere šest anabolických léků, čtyři antibiotika, čtyři léky na alergii a kodein, jen tenhle chemický koktejl utiší její bolest. Jeakingsová zvažuje, zda na salon nepodá žalobu. Její dcera Vicky Tuckerová (29) se na Facebooku vyjádřila na adresu podniku. „Na tohle nejsou kvalifikovaní. Matčin obličej vypadá jako balon, museli jsme zavolat záchranku, látka jí spálila obočí a to potom zhnisalo."

„Vypadá to. jako bych místo obočí měla slimáky. V salonu mi řekli, ať si to tam nechám hodinu. To byla špatná rada, neměla jsem to tam ani 10 minut, když jsem začala otékat. Dočetla jsem, že by se obočí nemělo barvit po voskování. Tohle by mělo být pro všechny varováním, nepodstupujte žádnou proceduru, aniž byste věděli, o co se přesně jedná a jaké prostředky salon používá. A nechoďte do nehtového studia, ale jděte ke skutečné kosmetičce,“ řekla Jeakingsová.

Dung Nguyenová z Nails Tech se na internetu Jeakingsové omluvila a všechno popsala jako tragickou nehodu. „Přečetla jsem si váš příspěvek a velmi se omlouvám za to, co se stalo vaší matce. Neudělali jsme to schválně a ani jsme nečekali, že se může stát. Byla to nehoda. Pracuju v oboru řadu let a málokdy se setkám u svých klientů s alergickou reakcí. Nevěděla jsem, že paní má citlivou pleť, neřekla nám to. Ještě jednou se omlouvám, ráda bych paní navštívila a pomohla jí, jak nejlépe dovedu,“ zněla omluva Nguyenové.

alfasamec ( 21. srpna 2017 22:27 )

Nazdar hodiny... 53 let? Na tuhle je každý "zkrášlovací salon" krátký.

Zobrazit celou diskusi