Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Papež chce lepší vztahy s Ruskem. Posílá za Putinem svého kardinála

Autor: vei/ČTK - 
21. srpna 2017
06:51

Vatikán vysílá do Moskvy k rozhovorům svého nejvyššího diplomata. Papež František chce posílit vztah Svatého stolce s ruskou pravoslavnou církví. Kardinál Pietro Parolin, státní sekretář Svatého stolce a hlavní papežův diplomat, se podle vyjádření katolické církve má v ruském hlavním městě setkat v úterý a ve středu s ruským prezidentem Vladimírem Putinem, ministrem zahraničí Sergejem Lavrovem a patriarchou Kirillem.

Papež František se s Kirillem sešel v únoru 2016 na Kubě. Bylo to první setkání hlav katolické a ruské pravoslavné církve v dějinách. Na tuto historickou schůzku chce nyní navázat kardinál Parolin, řekl agentuře DPA arcibiskup Celestino Migliore, vyslanec Svatého stolce v Moskvě.

Doufá, že tato návštěva by mohla být předehrou budoucí návštěvy papeže v Rusku. Ale předtím se ještě musí mnohé udát, zdůraznil Migliore.

V polovině června řada Rusů protestovala proti Vladimiru Putinovi. Provolávali heslo „Rusko bez Putina. “

 

dr.shapiro ( 21. srpna 2017 08:54 )

Drazí soudruzi! Putin bez záchranné vesty ohrozil bezpečnost celé planety! A to kdoví jestli měl i záchranné ponožky? Nebo slipy v duhových barvách! Zločiněc jeden! A to provolávání tlupy statistů- Rusko bez Putina- bylo natáčeno v Praze štábem z blesku! Viděl jsem to na vlastní bulvy!

Zobrazit celou diskusi