Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

U Paříže najelo auto do pizzerie. Dívka (†13) na zahrádce zemřela, 12 zraněných

Autor: ČTK, mah - 
14. srpna 2017
23:30

Auto najelo v pondělí večer do restaurace nedaleko Paříže. Zemřela třináctiletá dívka, informovala francouzská televizní stanice BFMTV, podle prvních zpráv šlo přitom o osmiletou holčičku. Řidič byl podle televize zadržen, žalobce uvedl, že se tak zřejmě pokusil o sebevraždu a pravděpodobně byl pod vlivem drog. Podle francouzských médií na místě zůstalo i 12 zraněných, z toho čtyři by měli být ve vážném stavu. 

Řidič s vozem BMW najel do pizzerie v malé obci Sept-Sorts, která leží v departamentu Seine-et-Marne asi 65 kilometrů východně od metropole. Zabil holčičku a zranil další lidi, kteří seděli na venkovní zahrádce.

Podle žalobce se nejednalo o teroristický čin, případ začne vyšetřovat jako vraždu. Na místě neštěstí řekl, že pachatel jednal záměrně. Podle agentury AP dodal, že byl velmi pravděpodobně pod vlivem drog.

Mluvčí ministerstva vnitra označil řidiče (ročník 1985) za depresivního muže labilní povahy, jenž se údajně pokoušel zabít už minulý týden. Tajné službě ani policii prý nebyl znám.

Pondělní incident se stal necelý týden poté, co muž, zřejmě šestatřicetiletý Alžířan, najel s osobním autem do skupiny vojáků na pařížském předměstí a šest jich zranil.