Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Moře v Británii vyplavilo „obry“. Gigantické trubky mají až půl kilometru

Autor: jer - 
11. srpna 2017
17:11

Čtyři kusy gigantického potrubí vyplavilo moře na pláž v britském Norfolku. Trubky jsou zbrusu nové, údajně se uvolnily při vlečení na cestě do Alžírska. Informoval server TheSun.co.uk.

Nejkratší z trubek měří asi 200 metrů, nejdelší kus měří 480 metrů. V průměru měří potrubí 2,5 m. Podle úřadů nedošlo k žádnému znečištění, ani ohrožení životů nebo majetku.

Potrubí je zbrusu nové, vyrobené v Norsku. Úřady nezveřejnily jméno společnosti, která trubky vlekla mořem do Alžírska. Potvrdily ale, že zbylých osm přepravovaných trubek je stále na moři a pod kontrolou.

Všechna vyplavená potrubí budou zabezpečena na místě, následně budou přepravena zpět k výrobci do Norska. Řešení situace bylo svěřeno společnostem Dutch Marine BV a Marine Towing Services. Ještě před samotnou přepravou se plánuje shromáždění všech vyplavených kusů na moři severně od Lowesoftu. Proces přepravy by podle úřadů měl trvat několik týdnů.

„Dutch Marine BV ve spolupráci s Marine Towing Services pracují na odstranění čtyř trubek z pláží v oblastech Eccles on Sea, Sea Palling a Winterton,“ uvedla k situaci Agentura pro námořnictví a pobřežní stráž. „Trubky samotné jsou zbrusu nové a byly vyrobeny pro velký projekt v Alžírsku. Jejich jediným dopadem je jejich fyzická přítomnost na pláži. Nepředstavují žádné nebezpečí, ani potenciální znečištění,“ dodala.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

sidneyfoster ( 12. srpna 2017 10:40 )

Tak jsme se několikrát dozvěděli že trubky byly nové a jak byly dlouhé, ale k čemu měly sloužit zůstalo tajemstvím. Prý s v nich měli pašovat migranti.

Zobrazit celou diskusi