Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Migrant v Lipsku pobodal ženu kuchyňským nožem. Skončila v nemocnici

Autor: ČTK, pk, zst - 
9. srpna 2017
10:16

Osmadvacetiletý muž z Libye v úterý v podvečer těžce zranil šestapadesátiletou ženu poblíž lipského hlavního nádraží. Motiv činu, o němž policie informovala ve středu ráno, není úplně zřejmý známý. Muž, který byl pod vlivem drog, a žena se ale podle policie letmo znali.

Muž, kterého policie zadržela poblíž místa činu, na ženu podle dosavadních informací zaútočil kuchyňským nožem kolem 17:15 českého času. Při útoku, který přišel znenadání, ji zranil na rameni a na několika místech ruky. Žena byla převezena do nemocnice.

Podezřelý muž byl podle německých médií policii už dříve známý jako dealer drog. Drogy v minulosti opakovaně nabízel také zraněné ženě, která byla v době činu pod vlivem alkoholu.

Jiný útok se odehrál nedávno v Hamburku. Útočník tam vraždil v supermarketu. Lidé po něm házeli židle. Více ve videu: 

Video  Útočník z Hamburku vraždil v supermarketu. Lidé po něm házeli židle  - LiveLeak, hudba: hudební banka
Video se připravuje ...

Právě po hamburském útoku, při kterém jeden člověk zemřel a sedm dalších bylo zraněno, se v Německu znovu začalo mluvit o odsunu těch migrantů, kteří nezískají azyl.

Předseda parlamentního výboru pro vnitřní záležitosti Ansgar Heveling (CDU) požaduje, aby Berlín důsledněji trval na spolupráci zemí původu migrantů. Není podle něj možné, aby Německo dávalo víza občanům těchto zemí, když jde o studium na univerzitě nebo nákupy, a tyto státy zároveň nechtěly brát zpět odmítnuté žadatele o azyl, kteří jsou jejich občany. Větší tlak na země původu požadují i další politici.

Německý svaz měst a obcí zase chce, aby odmítnutí žadatelé o azyl až do svého odsunu pobývali v centrálních zařízeních spravovaných Berlínem, a nikoliv ve městech nebo uprchlických ubytovnách, kde žili předtím.