Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Plíseň, omastek a špína: Student zveřejnil šokující foto z McDonald’s v USA

Autor: Mii - 
27. července 2017
20:25

Nick byl jako spousta dalších teenagerů jeho věku řadovým zaměstnancem řetězce s rychlým občerstvením McDonald’s. Stejně jako oni vykonával všechnu možnou práci, od úklidu po přípravu jídla. Měl tak možnost vidět, jak zlá hygiena v pobočce LaPlace v Louisianě panuje. Svá zjištění zveřejnil na internetu.

Osmnáctiletý student Nick, jenž si nepřál, aby jeho příjmení bylo zveřejněno, pracoval v McDonald’s pět měsíců. Byl řadovým zaměstnancem, takže dělal vše, co mu nadřízení přikázali. To mohl být jak úklid, tak příprava jídla.

Nick tak z první ruky viděl, jak provoz restaurace probíhal a že na něm něco není v pořádku. Dlouho přemýšlel, zda svá zjištění zveřejnit, jelikož věděl, že ho to bude stát místo. Když mu ale jeho šéf před měsícem zadal vyčistit zmrzlinovač a uviděl, že jeho vnitřek je celý pokrytý plísní, rozhodl se, že s těmi informacemi musí být lidé obeznámeni.

„Byl jsem v naprostém šoku z toho, co jsem viděl,“ popisoval Nick serveru BuzzfeedNews. „Myslel jsem si, že to někdo čistí pravidelně.“ Když se zeptal svých kolegů, všichni mu řekli, že zařízení nikdo nikdy nečistil. „Pracovní podmínky byly šílené, nic nebylo čisté a nikdo s tím nic nedělal,“ vysvětloval Nick dále.

Nicka čekal okamžitý vyhazov

Fotky špíny a plísně proto zveřejnil na Twitteru. „Chtěl jsem lidem ukázat, co konzumují a jak nechutné to je,“ popisoval mladý muž. Přihodil i důkaz, že většina jídla byla mražená. Zároveň ale zdůraznil, že tyto podmínky se týkají jedné konkrétní pobočky McDonald’s, ostatní mohou být v naprostém pořádku.

Taková špína panovala v pobočce McDonald’s. Taková špína panovala v pobočce McDonald’s. | reprofoto Twitter

Zaměstnanci ostatních poboček v oblasti se nicméně na internetu ozvali a sdělili, že zmrzlinovač také nikdy nečistili. Nikdo to po nich jednoduše nechtěl. Pokud ho někdo někdy čistil, tak manažeři.

Nicka zveřejnění fotek skutečně stálo místo. Majitelé pobočky mu dokonce zakázali vstup do budovy, i kdyby si jen chtěl koupit jídlo. Regionální manažeři ho navíc prosili, ať fotografie smaže, protože svým jednáním podkopává značku McDonald’s.

Řetězec má totiž interní pravidla, která zaměstnance odrazují od sdílení čehokoli, co by mohlo poškodit pověst, reputaci a další vývoj značky. Každý, kdo něco podobného udělá, bude vystaven disciplinárnímu řízení, které může vyústit až v jeho vyhazov.

Řetězec: Máme čisté restaurace

BuzzfeedNews se snažil kompromitovanou pobočku kontaktovat, její manažer ale odmítl s médii mluvit. K fotografiím se vyjádřil jen mluvčí celého řetězce, podle kterého McDonald’s provozuje skvělé restaurace s vysoce kvalitním jídlem, servisem a čistým prostředním.

Mluvčí také vysvětloval, že část zmzlinovače, kterou Nick na fotografiích ukazuje, se nedostává do kontaktu se zmrzlinou.

Louisianský hygienický úřad ovšem pochybení v pobočce LaPlace našel již v roce 2015. Tehdy inspektoři zjistili čtyři kritická pochybení typu „povrch, který se dostává do kontaktu s jídlem, není čistý“. Novější zpráva úřadu není k nalezení.

VIDEO: Náborové video českého McDonald's je nyní již legendární. Hlavně nezapomenout na okurku:

Video  Kterak Katka zapomněla okurku: tohle legrační náborové video se stalo virálním hitem a pobavilo statisíce lidí. Než jej firma po týdnu s ostudou stáhla.  - Youtube.com
Video se připravuje ...

jarecka69 ( 28. července 2017 11:29 )

A co se skryva pod ceskym demokratickym pozlatkem??? Kristalove ciste???

jarecka69 ( 28. července 2017 00:37 )

Chudinske cvrte jsou na kazdem ciganove a kriminalita privandovalcu je v cele Evrope. A kolik je podle tebe "delsi dobu"???

krtek. ( 27. července 2017 22:16 )

Koukam na tu azbuku na markýze , to jsem netusil ze Luisiana je v Rusku, ted to teprve dava smysl

Zobrazit celou diskusi