Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Děsivé video z vojenského cvičení: Stíhačku pohltily plameny, pilot se musel katapultovat

Autor: bop - 
15. července 2017
22:01

Tak tohle bylo skutečně o fous! Očitá svědkyně natočila video z vojenského výcviku, na kterém je zachycen velmi dramatický okamžik. Pilot stíhačky se z hořícího stroje stihl katapultovat na poslední chvíli!

Běžný vojenský výcvik se v okamžiku změnil v boj o život! Stroj za v přepočtu 504 milionů korun se v běloruském městě Babrujsk během cvičení vznítil. Pilot měl co dělat, aby se stihl zachránit... Na poslední chvíli se stihl katapultovat, než stíhačka definitivně zmizela v plamenech. 

Video se záběry letadla MiG-29 bylo natočeno už v únoru, ale běloruská vláda teprve teď umožnila jeho zveřejnění. Podle všeho byl místem vzniku požáru motor, přesná příčina však známa není.

Video  Dramatické video zachycuje moment, kdy se na poslední chvíli stihl katapultovat pilot stíhačky v plamenech.  - Youtube / CRICKET DE ZXOMX
Video se připravuje ...

Ministerstvo obrany incident vyšetřuje. Podle jeho vyjádření vše mohlo skončit tragédií, kdyby nebylo dovedností pilota. Stíhačka neopustila prostor letiště a pilot vyvázl bez zranění.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi