Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Po explozi ve školce osm mrtvých. Bombu na děti nastražil duševně chorý soused

Autor: nka, ČTK - 
16. června 2017
09:55

Výbuch ve školce ve východočínském městě Feng-sien, jenž si vyžádal osm obětí a 65 raněných, způsobila podomácku vyrobená bomba. Útočník trpěl nervovou chorobou a je mezi mrtvými.

Pachatelem je podle ministerstva veřejné bezpečnosti 22letý muž, který si poblíž školky pronajímal pokoj. Jeho totožnost potvrdily záznamy z průmyslových kamer a DNA z místa neštěstí.

Okamžik výbuchu zachytila kamera:

Mladík s příjmením Xu podle amerického webu Washington Post trpěl blíže neurčenou nervovou chorobou, která může způsobovat závratě a problémy s vykonáváním základních tělesných funkcí. Jeho motiv k útoku zatím není znám.

V okamžiku výbuchu si řada rodičů přicházela do školky vyzvednout děti. Dvě osoby podle čínské agentury zemřely na místě a šest dalších po převozu do nemocnice. Ze 65 zraněných je osm lidí v kritickém stavu. Mezi oběťmi incidentu nejsou žádné děti z mateřské školky ani vychovatelé, protože ve školce ještě probíhalo vyučování.

Školky se už v minulosti v Číně staly terčem útoků vedených lidmi, kteří se tímto způsobem mstili sousedům nebo společnosti obecně. Tyto útoky ale byly spáchány většinou nožem či jinými bodnými či sečnými zbraněmi, protože držení palných zbraní je v Číně pod přísnou kontrolou.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi