Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Seniora ztloukla ochranka United Airlines do bezvědomí. Chtěl jen místenku

Autor: Mii - 
15. června 2017
12:20

Série skandálů kolem amerických aerolinek United Airlines nebere konce. K mrtvému obřímu králíkovi a pasažérovi, kterého násilím vyvedli z letadla, se přidal i příběh zbitého důchodce. Internetem se začalo šířit video z roku 2015, ve kterém pracovník firmy fyzicky napadne Ronalda Tignera (71), jenž skončí na zemi v bezvědomí. Muž se přitom jen ptal, jestli si může znova vytisknout palubní vstupenku s místem v letadle.

Video z bezpečnostní kamery letiště Bush Intercontinental v Houstonu ukazuje, jak do důchodce Ronalda Tignera agresivně strčí dnes už bývalý zaměstnanec United Airlines Alejandro Anstasia. Jeho chování se podobá chování jeho kolegů, kteří před dvěma měsíci násilím vyvedli pasažéra doktora Davida Dao z přeplněného letadla.

Na videu je vidět, že muž po potyčce upadne na zem, kde nehnutě leží. Ani jednoho z přítomných příslušníků ochranky nepadne zkontrolovat, jestli je v pořádku. Co muže vyprovokovalo tak hrubě na seniora zaútočit, není jisté, ale server KPRC informuje, že důchodce se ochranky jen ptal, jestli mu mohou znova vytisknout palubní letenku.

Seniorův advokát o videu: Nejvíc nelidská věc, co jsem kdy viděl

Podle přítomných svědků ležel stařec na zemi celou minutu, než přispěchala na pomoc cestující stejného letu a zavolala zdravotníky. Jakmile přijeli, muži jim sdělili, že netuší, co se seniorovi přihodilo.

Aerolinky se starci omluvily

Dva roky staré video se na internetu objevilo v rámci žaloby, kterou stařec na United Airlines a pracovníka ochranky podal. Požaduje odškodnění ve výši v přepočtu 22 500 000 korun a omluvu.

„Byla to jedna z nejvíce nelidských věcí, co jsem kdy viděl. Nechali ho tam jako kus odpadku. Chceme, aby se lidé, ke kterým se United Airlines chovaly jako k panu Dao nebo panu Tignerovi, ozvali, protože tohle chování musí skončit,“ sdělil důchodcův advokát William Hoke serveru KPRC.

Aerolinky o případu vědí a podle svých slov jej řešily. „To video známe. Ukazuje naprosto nepřijatelné chování jednoho našeho zaměstnance. Rozvázaly jsme s ním pracovní poměr, protože nereprezentuje naše hodnoty a zásady. Událost vyšetřujeme a poškozenému zákazníkovi jsme se omluvily,“ sdělily United Airlines v reakci.

Zaměstnanec Alejandro Anstasia čelí obvinění z ublížení na zdraví.

Připomeňte si, jak se United Airlines zachovaly k doktorovi Davidovi Dao:

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi