Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Oběť teroru v Londýně: Útočník Candice bodl přímo do krku, zázrakem přežila

Autor: els - 
4. června 2017
15:49

Australanka Candice Hedge (32) byla jednou z obětí sobotních útoků v Londýně. Jeden z útočníků ji bodl do krku. Ona však přežila a nyní se v nemocnici zotavuje.

Candice, která pochází z australského Brisbane, žije poslední roky v Londýně. Sobotního večera se vydala po práci na skleničku do baru. To se jí však málem stalo osudným.

Dostala se totiž pod ruku jednomu ze tří útočníků, kteří nejdříve dodávkou najeli do davu lidí na London Bridge a poté z dodávky vyskočili a v nedalekém Borough Market pobodali návštěvníky barů.

Candice byla mezi těmi šťastnějšími, kteří útok přežili. Útočník ji bodl do krku, ale nůž nezasáhl tepnu ani dýchací trubici. Nyní se Australanka zotavuje v nemocnici St. Thomas. Dokonce již volala rodině, aby je uklidnila a informovala o svém zdravotním stavu.

Všem svým přátelům pak přes Facebook vzkázala: „Ahoj všichni, jen jsem chtěla dát vědět, že se mi daří dobře. Trochu to bolí, ale přežiju to. Díky, že na mě myslíte a přejete mi zdraví. Miluju vás všechny.“

Tolik štěstí jako Candice neměl druhý Australan, který byl rovněž obětí útoku. Oliver Dowling (32), který byl během útoku pobodán do tváře, je v současnosti v kómatu. Spolu s ním byla zraněna i jeho přítelkyně Marie Bondeville.

Video  „Teroristi! Všechny bodají!“ Svědek popsal hrůzu v Londýně  - Reuters
Video se připravuje ...

Video  „Útočníci nevěděli, co dělají.“ Svědek popsal, jak je policie zneškodnila  - Reuters
Video se připravuje ...

Video  Útok v Londýně: Dodávka najela do lidí. Pak teroristé vytáhli nože  - Reuters
Video se připravuje ...

prycsnima ( 4. června 2017 16:24 )

 Nejlepší by bylo kdyby se bioangličané odstěhovali do Grónska a zemi zanechali všem vyloveným ze středozemního moře.

Zobrazit celou diskusi