Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Šejdíři tvrdí, že byli při útoku v Manchesteru. Mají zálusk na lístky zdarma

Autor: nka - 
2. června 2017
11:10

Přes deset tisíc podvodníků projevilo zájem o bezplatné lístky na benefiční koncert k uctění obětí bombového útoku v Manchesteru, které organizátoři akce vyčlenili pro přeživší atentátu.

Na původním koncertě, po němž terorista odpálil bombu a zabil 22 lidí, bylo na 14 200 diváků. Všem přeživším organizátoři nabídli vstupenky zdarma na další vystoupení, které se ve městě bude konat tuto neděli a jehož výtěžek půjde na pomoc pozůstalým. O bezplatné lístky se ale přihlásilo 25 tisíc lidí.

Fotogalerie Teror na koncertu v Manchesteru 48 fotografií

Bombu atentátník odpálil těsně po konci koncertu:

Organizátoři akce proto hodlají u žadatelů o bezplatné lístky prověřovat, kdy, kde a pod jakým číslem objednávky původní vstupenku zakoupili.  „Děláme vše, co je v našich silách, abychom vstupenky zajistili těm pravým fanouškům, a ne oportunistům a šejdířům, kteří se o ně také hlásí,“ oznámila firma Ticketmaster, která prodej lístků spravuje.

Další filutové se pokoušejí přijít k penězům předprodejem vstupenek na internetu, kde si za ně účtují až 200 liber (6 200 Kč). Firma EBay a další společnosti už ale ohlásily, že podobné nabídky ze svých stránek budou okamžitě mazat.

Koncert se bude konat tuto neděli na fotbalovém stadionu v Manchesteru a vystoupí na něm mimo jiné zpěváci Ariana Grande, Robbie Williams, Miley Cyrus nebo Justin Bieber. Kromě lístků zdarma organizátoři uvolnili dalších 35 tisíc vstupenek do prodeje za 40 liber (1200 Kč). Ty se vyprodaly za méně než dvacet minut. Očekává se, že na pomoc obětem a jejich rodinám koncert vynese kolem dvou milionů liber (62 milionů Kč).

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi