Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Matka zavřela malé děti v kufru a šla na nákup. Ve vedru zoufale volaly o pomoc

39letá Teri Castillová chtěla jít na nákup, své dvě malé děti se proto rozhodla zamknout do kufru auta, teď čelí obvinění z týrání dětí.
39letá Teri Castillová chtěla jít na nákup, své dvě malé děti se proto rozhodla zamknout do kufru auta, teď čelí obvinění z týrání dětí.  (Autor: Profimedia / Weber County Sheriff's Office)
Autor: mah - 
28. května 2017
18:00

Obvinění z týrání dětí si vyslechla Tori Castillová z města Riverdale v Utahu. Své dvě malé děti totiž v horkém odpoledni zamkla v kufru svého auta a odešla nakupovat. Dětí zoufale volajících o pomoc si naštěstí všimli kolemjdoucí, kteří jim poradili, jak kufr odemknout. Na nezodpovědnou matku si tak u auta počkali policisté. Obě děti jsou v pořádku u otce. O případu informovala BBC s odkazem na lokální KTVX.

Incident se odehrál kolem šesté hodiny ve čtvrtek večer před místním supermarketem Walmart. Tori Castillová zamkla své dvě děti ve věku dvou a pěti let do kufru svého sedanu, kde nebyly vidět.

Jejich nářek zaslechla kolemjdoucí Charity Maw. Té nedalo práci objevit zaparkovaný automobil, který se třásl tím, jak se obě děti pokoušely dostat ven. „Byla jsem zděšená, otřesená a naštvaná,“ dodala k tomu Maw.

Děti skončily u otce, matce hrozí trest

Naštěstí podle ní byla na parkovišti i další žena, která obě děti také zaslechla a věděla, jak otevřít kufr auta zevnitř. „Najednou se otevřel kufr a byly tam dvě děti, vystrašené a uplakané,“ vzpomíná Maw.

Za nezodpovědné označil chování Castillové i poručík Casey Warren z riverdaleské policie. „Nikdy byste neměli nechávat děti v zamčeném autě a už vůbec ne v kufru. Každému rozumnému člověku by mělo být jasné, že to může snadno skončit tragédií,“ dodal k tomu. A zároveň chválil pohotové ženy, které pomohly děti dostat z auta.

Za pravdu poručíkovi dávají i zákony v Utahu. Podle těch je trestné nechat v autě samotné dítě, kterému je méně než devět let. Zákon byl schválen v roce 2011, poté, co několik podobných případů skončilo smrtí dítěte.

Obě děti skončily v péči svého otce. Na 39letou matku Teri Castillovou si počkali policisté a odvezli ji k výslechu na stanici.

39letá Teri Castillová zamkla své dvě děti v kufru auta, aby si mohla dojít nakoupit, teď je obviněná z týrání dětí 39letá Teri Castillová zamkla své dvě děti v kufru auta, aby si mohla dojít nakoupit, teď je obviněná z týrání dětí | Weber County Sheriff's Office

pochcanycarmin ( 28. května 2017 23:36 )

V USA vládne pravice a proto je tam vraždění malých dětí jejich matkami naprosto běžné. Když nebudete volit Zemana prezidentem, tak se tu budou vraždit děti!

Jiviny ( 28. května 2017 19:01 )

 Tahle ... si říká matka?

guppy ( 28. května 2017 18:58 )

Proč u článku o cikánech nemáte diskuzi vy rasisti??

Zobrazit celou diskusi