Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Lisu při teroru zachránil mobil. Matice z bomby jí letěla přímo k hlavě

Autor: pet - 
26. května 2017
12:03

Manžel ženy, která přežila útok v Manchesteru, popsal, jak jí život zachránil mobilní telefon. Žena sice přišla o prst, utrpěla zlomeninu i řezné rány, je však naživu a vypadá to, že se i zcela uzdraví. Informoval o tom na svém webu britský deník The Telegraph. Lisa Bridgett je jednou ze zraněných při pondělním teroristickém útoku na koncertu Ariany Grande. 

Lisa Bridgett se zúčastnila pondělního koncertu Ariany Grande v Manchesteru, kde po skončení show vybuchla bomba. Při explozi Lisa přišla o jeden prst. Bomba obsahovala hřebíky a matice a jedna z matic odřízla ženě prst. Zranění by však nejspíš byla mnohem horší, kdyby ji nezbrzdil telefon. I tak jí součástka prořízla tvář a zastavila se v nose.

Podívejte se, co přesně se stalo:
Video  Lisu zachránil při teroru mobil: Část bomby by ji zasáhla přímo do hlavy.  - Reuters/Klára Brunclíková/ Hudební Banka
Video se připravuje ...

Lisa byla převezena do nemocnice a její situace není zcela kritická. Vypadá to, že se úplně uzdraví. Žena je sice vyděšená a bez prstu, ale je ráda, že přežila.

Její manžel Steve vše okomentoval na Facebooku „Má žena utrpěla mnoho zranění, včetně ztráty prostředníčku na levé ruce, kterou způsobila ocelová matice odražená od jejího telefonu. Ta jí nakonec skončila v nose. Má také zlomený kotník, který jí způsobil šrapnel, a díru ve stehnu. Má také plno modřin a řezných ran, které si dokážete sami představit. Dopadlo to tak kvůli skutečnosti, že v té době držela svůj telefon, který jí zachránil život.

Žena v době výbuchu zrovna po telefonu mluvila se svou kamarádkou Vickie Lordovou. Svá zranění bere sportovně. Na tváři jí zůstane jen jizva a v kotníku bude mít pár drátů do té doby, než se jí noha uzdraví.

Manžel také poděkoval správci arény, který jeho ženu vzal do bezpečí. „Všichni chceme poděkovat policii za jejich neuvěřitelnou pomoc a práci hned po incidentu. Dík patří i všem lidem z MRI a Wythenshawe, kteří dělají, co dělají. Moc děkuji také správci Petrovi, který pomohl mé ženě do bezpečí. Nadále se spolu budeme vídat.“

Vše o teroru v Manchesteru čtěte ZDE

Vše o teroristických útocích v Evropě ZDE

Zobrazit celou diskusi