Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Bunda Patricka Swayzeho (†57) z Hříšného tance našla kupce za 1,5 milionu

Autor: ČTK - 
29. dubna 2017
10:00

Téměř osm let po smrti amerického herce a tanečníka Patricka Swayzeho (†57) se v Los Angeles dražily předměty z jeho pozůstalosti. S největším zájmem dražitelů se setkala černá kožená bunda, kterou měl na sobě Swayze při natáčení legendárního filmu Hříšný tanec, informovala dnes agentura DPA. Zájemce za bundu zaplatil více než 62 tisíc dolarů (přes 1,5 milionu Kč).

Cenu bundy, v níž Swayze ztvárnil roli tanečníka Johnnyho, přitom aukční dům původně odhadoval na 6000 dolarů (150 tisíc Kč).

Video: Záběry z legendárního Hříšného tance, které ve filmu neuvidíte

Video  Až příliš hříšný tanec! Záběry, které musely být vystřiženy!  - youtube
Video se připravuje ...

Zájem byl ale také o další filmová memorabilia. Swayzeho surfovací prkno z natáčení filmu Bod zlomu se prodalo dokonce za 64 tisíc dolarů (1,6 milionu korun). Neopren ze stejného snímku vynesl dědicům devět tisíc dolarů (asi 220 tisíc korun).

Nového majitele našla i červená paruka a umělé nehty a řasy, které Swayzeho proměnily v 90. letech ve filmu Tři muži v negližé v transvestitu. Vydražily se za 2200 dolarů (54 tisíc Kč). Nejdražší položkou na dražebním seznamu byl ale hercův sportovní vůz DeLorean z roku 1981, který dražitel získal za 81 tisíc dolarů (dva miliony Kč).

Patrick Swayze zemřel v roce 2009 na rakovinu slinivky, bylo mu 57 let. Jeho nejslavnějšími snímky byl právě Hříšný tanec, kde si zahrál po boku Jennifer Greyové, a také Duch, kde hlavní role ztvárnili spolu s Demi Mooreovou.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi