Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kotlebovci si připomněli popravu „mučedníka“ Tisa: Za všechno prý mohou Češi

Autor: TV JOJ, mav - 
19. dubna 2017
19:05

Zhruba tři desítky lidí si v úterý v Bratislavě připomněly 70 let od popravy prezidenta fašistického Slovenského štátu Jozefa Tisa. Shromáždění proběhlo u zdi Justičního paláce, kde byla 18. dubna 1947 poprava vykonána.

K hrobu Jozefa Tisa dorazili po poledni poslanci extrémně pravicové Lidové strany Naše Slovensko Mariana Kotleby. Poslankyně strany Natália Grausová označila Tisa za mučedníka slovenského národa. Podle ní byl popraven soudní vraždou na základě nespravedlivého rozhodnutí retribučního soudu.

Někteří účastníci vzpomínky tvrdili, že popravu nařídili Češi. „Tiso nebyl na žádném seznamu válečných zločinců. Potřebovali se ho prostě zbavit,“ řekl jeden z účastníků vzpomínkové akce.

martinmr ( 19. dubna 2017 20:41 )

 Maďar oplodnil gumovou opicu a kopl ju přes dunaj a tak se zrodil slovák. Slováci neumí dělat, lžou, kradou a jsou to namistrovaní blbečci. Nechápu proč je do Čr někdo pouští. Jednoho vyčuranýho koblížkáře a je podobnej gumové opici, tady máme. Slováci jsou nemlich to stejný jako romové z cejlu a podobně. Slováci jsou másla, mají teplou mluvu.....po čobolákovi kam vstoupí, ani tráva růst nebude.

krtek. ( 19. dubna 2017 19:53 )

jiste, hlavne Gusta Husak byl cech jako poleno, at uz si konecne uvedomi ze kdyby tohohle nebylo skoncili by jako ruska gubernie, SNP byla jedina cesta z toho kam je Tiso dostal

Zobrazit celou diskusi