Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zbohatlík uhrál u soudu znásilnění studentky. Prý si ho s kumpány dost neužil

Autor: nka - 
2. dubna 2017
19:45

Pobouření vyvolal v Mexiku případ mladíka z bohaté rodiny, který o silvestrovské noci před dvěma lety spolu s kamarády sexuálně zneužil spolužačku. Soudce rozhodl, že když muž neměl z činu sexuální potěšení, nejedná se o znásilnění, a pustil obviněného na svobodu. 

Čtveřice před dvěma lety při odchodu ze silvestrovské oslavy donutila spolužačku ze střední školy Daphne Fernándezovou, aby s nimi nasedla do auta. Poté ji odvezli do domu v luxusní čtvrti přímořského Veracruz, kde ji osahávali na prsou a strkali jí prsty do pochvy.

Soudce: Nebyl v tom sexuální úmysl

Cruze v pondělí soudce osvobodil s tím, že jednal „bez sexuálního úmyslu“. „Doteky nebo tření, ať už k nim dojde v soukromí, nebo na veřejnosti, nejsou považovány za sexuální akt, pokud v nich chybí prvek sexuálního uspokojení,“ odůvodnil svůj rozsudek soudce Anuar González Hemadi.

Cruz se podle něj „nezletilé dotýkal, ale zároveň nezamýšlel dosáhnout vaginálního, análního, nebo orálního styku“. „Dá se tedy předpokládat, že účelem nebyla kopulace,“ uzavřel soudce.

Podobný skandál proběhl nedávno v Kanadě. Soudce tady oběti znásilnění vyčetl, že měla držet kolena u sebe. Podívejte se na video:

Otec studentky připomněl prsty v pochvě

„To zní jako vtip, je to absurdní,“ řekl otec poškozené Javier Fernández. Ten mladíky po činu vyhledal a oni se za sexuální útok na dívku omluvili. Později ale jejich rodiny začaly popírat, že ke znásilnění došlo, a zahájili mediální útok proti poškozené. „S takovou právní ochranou by každý mohl osahávat dívky bez trestu,“ rozčílil se po rozsudku Fernández.

„Strkal jí prsty do pochvy, ale proto, že si to neužil, tak to není sexuální zneužití? Pokud tam nebylo sexuální uspokojení, tak ten čin určitě měl oběť ponížit,“ řekla bojovnice za práva žen Estefanía Vela Barba.

Ze sexuálního obtěžování jsou obviněni i další dva ze tří Cruzových kumpánů, v jejich případě ale soud zatím nerozhodl. Případ, který vyvolal protesty v ulicích města, zasáhl Mexičany na bolavém místě. Ve státě totiž bují korupce a místní prominenti často stojí nad zákonem.