Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Boeing se 141 lidmi zachvátily plameny. „Letadlo se nezastavitelně řítilo“

Autor: Mii - 
29. března 2017
10:25

Peruánský komerční let se 141 lidmi na palubě byl nucen v noci z úterý na středu nouzově přistát poté, co se u něj vyskytla závada a začalo hořet. Informují o tom místní média. Oheň zřejmě zapříčinil výbuch jednoho z křídel letadla. Nikomu z cestujících se nic nestalo.

Letadlu se podařilo nouzově přistát na letišti Jauja v Andách. Zanechalo za sebou dlouhou trajektorii kouře, která byla viditelná i několik kilometrů daleko. Všichni ze 141 pasažérů incident přežili v pořádku, podle úřadů nedošlo k žádnému vážnějšímu zranění.

Takto letadlo hořelo. Podívejte se na video:

Zdejší úřady i výrobce letadla Boeing nyní vyšetřují, proč k závadě došlo. Letadlo bylo na cestě z hlavního města Peru Limy, když se u jednoho z křídel vyskytl problém. Piloti se tak rozhodli nouzově přistát a krátce před tím, než letadlo dosedlo na ranvej, vypukl požár.

„Letadlo se nezastavitelně řítilo, bylo k nezastavení. Piloti proto udělali manévr, který letadlo zastavil, ale požár ještě zhoršil,“ popisoval situaci peruánský ministr vnitra Carlos Basombrio místnímu kanálu RPP.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi