Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kokain ukryli do umělých banánů z pryskyřice. Policie si je vychutnala

Autor: ČTK, vei - 
27. března 2017
07:45

Kokain ve falešných banánech objevila španělská policie, podobně jako před dvěma lety v Lidlu v Praze. V neděli zadržela dva muže, kteří údajně přepravovali velké množství kokainu v banánech vyrobených z pryskyřice. K zadržení přikročila na základě vyšetřování, které začalo v listopadu. Tehdy agenti drogu objevili právě v zásilce banánů, informovala agentura AP.

Policie spolu se skutečnými banány našla také 57 falešných – obsahujících celkem sedm kilogramů drogy. Dalších deset kilo kokainu bylo ukryto v záhybech kartonových krabic, ve kterých se banány přepravovaly.

Dva muži zadržení kvůli obvinění z pašování drog mají španělskou národnost. Policie v souvislosti s tímto případem vyšetřuje ještě třetího muže, který je italské národnosti.

Kokain našli i v Lidlu

Přesně před dvěma lety objevili podobnou zásilku i prodavači i v obchodě Lidl v pražské Zbraslavi. V zásilce falešných banánů z Kolumbie bylo 117 kilo kokainu. V Česku by s takovou zásobou překupníci vydrželi i několik let. Vydělali by stovky milionů korun. Zkušenosti s „kokainovými banány“ mají také ale například ve Francii.

O Lidlu se hodně mluvilo také v souvislosti s letákem, na kterém byl vyfocený model tmavé pleti. Za urážky od Čechů prý může i prezident Miloš Zeman. Podívejte se na video:

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi