Středa 17. dubna 2024
Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie
Oblačno, déšť 10°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Krokodýl spolkl celou zebru, z tlamy mu vykukovala jenom její hlava

Autor: shp - 
8. února 2017
10:54

Tohle je příroda ve své nejdrsnější podobě. Nicnetušící zebra překračovala řeku v africké rezervaci Masai Mara, když vtom na ni zaútočil obrovský krokodýl. Rozkousal a spolkl ji během pár okamžiků celou. Z tlamy mu trčela jenom její hlava.

Přebrodit řeku se zebře nepodařilo. Ve vodě čekalo hejno obrovských krokodýlů. Ten největší z nich na ni zaútočil a rozkousal ji na kusy.

Dominantní plaz byl velmi hladový. Svým druhům nenechal ani sousto a zebru spolykal celou. Jak si na ní pochutnává, zachytil fotograf divoké přírody Subramanian Sridharan.

Krokodýl pozřel zvíře systematicky od nohou. Jako poslední „třešnička na dortu“ mu proto zůstala její hlava. Číhání ve vodě se krokodýlovi prostě vyplatilo.

skaara ( 8. února 2017 14:40 )

Přesně to jsem sem chtěla napsat a krokodýli jazyk mají, ale přirostlý k patru a jejich čelisti fungují jako obří nůžky, proto kousat nemohou a proto kořist spíše trhají a polykají po celých kusech nebo si ji uloží do podvodní spižírny, kde nechají maso uležet a pak si vždycky část utrhnou.

beda88 ( 8. února 2017 12:12 )

máš pravdu, to jsou paka ti reportéři. copak neví, že krokodýli nemají jazy a nekoušou své oběti, ale TRHAJÍ a polykají vcelku? proto většinou si pomáhají tak, že se zakousnou do oběti a točením kolem své osy, vytrhnou kus masa a ten najednou spolknou. popřípadě za pomoci druhého krokoše tuto činnost vykonávají spolu. hlava je až poslední část a ne, že ji spolkl celou. vy jste chyběli v ZDŠ?

Digitt ( 8. února 2017 11:15 )

Jo tak on jí rozkousal? Ty články tu píše nějaká základka ne???

Zobrazit celou diskusi